Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '15

 
Kategori
Futbol
 

Bambaşka Fener

Bizim takımlarımızın transferleri genellikle başarısızlıkla sonuçlanır. Ya gelenden çok şey beklenir ya da gelen oyuncu amiyane tabirle burada yatışa geçer.  Fakat bunların hiç birisi gönül verilen takımlarla anılan yeni bir ismin dedikodusu, pazarlık aşaması, imza günü derken camiada bir heyecan ve mutluluk yarattığı gerçeğini ortadan kaldırmaz. Ayrıca bu heyecan ve mutluluk, adı ilk defa duyulan isimler için birse, tanınmış markalar için ondur.

Yeni sezon öncesi şu ana kadar en çok Fenerbahçe taraftarı transfer heyecanı/mutluluğu yaşadı; hem takıma katılan hem de takımdan ayrılan isimler nedeniyle.  Öyle ki, bir yandan futbol bir yandan da basketbol takımına ardı ardına katılan yeni isimlerden kimin hangi takıma alındığı taraftarlarca neredeyse takip edilemez oldu.  

Sarı lacivertlilerin tüm bu yeni isimleri kadrolarına dâhil etmek için gerekli parayı nasıl buldukları veya bu konudaki planları bu yazının konusu değil fakat bir cümle söylemek gerekirse Fenerbahçe’nin bu alandaki “gömü” sınıfına dâhil edilebilecek kaynağı başta stadın isim hakkı olmak üzere yeni sponsorluk anlaşmaları olabilir.

Aslında her şey bir gün ansızın ortaya çıkan “Fenerbahçe’nin yeni Sportif Direktörü Terraneo oldu” haberi ile başladı. Her ne kadar Aziz Yıldırım “başarısızlık benim başarı İsmail Kartal’ındır” demiş olsa da Fenerbahçe’nin yeni sezonda yola İsmail Kartal ile devam etmeyeceği biliniyordu fakat taraftarlarda dünyaca ünlü bir teknik direktör beklentisi varken bu adı sanı pek duyulmamış sportif direktör beklenen bir hamle değildi. Taraftarları internetteki arama motorlarına yönlendiren bu gelişmenin üzerinden çok geçmeden ikinci bir haber gündeme bomba gibi düştü. Bu sefer doldurulan koltuk teknik direktörlük koltuğu oldu ve Pereira ismi Terraneo’dan bir seviye daha bilindik olsa da Portekizli teknik direktör de arama motorlarında aranmaktan kendini kurtaramadı.

Takımlar hele hele bizim ligimizde yarışan takımlar için teknik direktör değişiklikleri oldukça sıradan olaylardır. Fakat Fenerbahçe’deki bu değişiklik, Aziz Yıldırım’ın perdenin önünde artık fazla görünmemesiyle birleşince bir hayli köklü ve sıradan olmayan bir iş oldu. Nitekim göreve gelmelerinin ardından bu iki yeni isim, gerek mevcut kadro ile ilgili verdikleri raporlar gerekse yeni transferleri ile en azından şu ana kadar takıma damgalarını vurmuş görünüyor.

Terraneo ve Pereira ikilisinin başarılı olmaları için gerekli olan en önemli unsurlar uyum ve sabır. Maalesef ülkemizde daha önce hep kötü örnekleri olan bu ikili yapının hassaslığı ortada. Bu yapıda teknik direktör ve sportif direktörün birbirlerine sevgi ve saygısı şart. Fakat Terraneo’nun yıllardır bu işi yapmış olması, bir başka değişle teknik direktörden bozma bir sportif direktör olmaması sarı lacivertliler için olumlu. Elbette Aziz Yıldırım’ın bu iki isme ne kadar çalışma alanı bırakacağı veya ilk kötü gidişten sonra nasıl tepki vereceği de hem bu ikilinin hem de Fenerbahçe’nin takım olarak kaderini belirleyecek derecede önemli bir etken.  Aziz Yıldırım şu ana kadar ortalarda görünmeyerek doğrusunu yapıyor. Kim bilir belki Yıldırım son kaçan şampiyonluktan sonra teknik direktörlerin etkisiz olduğu fikrinden biraz olsun uzaklaşmıştır.  

Sonuç olarak bu sene Fenerbahçe’nin belki Nani’den de önemli iki transferi Terraneo ve Pereira. Zira takımın hem mimarı hem de yöneticisi onlar olacak. Bu ikili ile adeta tamamen yenilenen ve şu ana kadar olumlu değişiklikler yapılan kadro sayesinde Fenerbahçe’nin bu sene “bambaşka” olacağı kesin ama bu başkalığın iyilik anlamına gelip gelmediğini zaman gösterecek.

Not: Perşembe, Fenerbahçe’nin yeni futbolcuları.  

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..