Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
Kitap
 

Bana Yalan Söylediler

Bana Yalan Söylediler
 

Sevgili kalemdaşım ve dostum Güler Bilkay Aygün’ün Bana Yalan söylediler kitabını epeydir okumak istiyordum, kısmet bugüneymiş. Türk filmleri tadında oldukça akıcı bir dille kaleme alınmış son derece duygusal bir roman.

Duygusal romanların farklı bir etkisi var okuyucunun üzerinde. Çünkü bu romanlar direk olarak sizin yüreğinize hitap ediyor. Bu roman da, bu açıdan hedefi tam on ikiden vuran bir kurguya sahip. Önce aşkla sarmalanıyor, sonra hüzün yağmurlarıyla ıslanıyorsunuz. Sayfalar aktıkça ellerinizin arasından, heyecanınız da artıyor.  Öyle anlar yaşıyorsunuz ki resmen yok daha neler diyorsunuz. Ama neler neler oluyor bir bilseniz, siz de eminim benim gibi bir solukta bir an önce okumak istersiniz.

Şimdi kısaca konusundan bahsederek size kitabı tanıtmaya çalışayım. Gül, balkan göçmeni bir ailenin güzeller güzeli tek çocuğu. Tıp fakültesini derece ile bitiren akıllı ve başarılı bir genç kadın. Fakülteyi bitirdikten sonra uzmanlığını cildiye bölümünde yapmış. Zaten roman, baş asistan olarak çalıştığı yeni görevinden itibaren başlıyor. Gül, babasını fakültede okurken kaybetmiş. Bu yüzden annesi, teyzesi ve anneannesiyle birlikte aynı evde yaşıyorlar. Bu üç kadın da evin tek çocuğu olan genç kıza çok düşkünler ve fazlasıyla korumacı davranıyorlar. Gerçi zaman zaman onların bu ilgisinden bunalsa da, aslında hayatından son derece memnun. Hayatı böyle rutin bir şekilde devam ederken, bölümlerine özel bir oda yaptıran ve hastaneye son model tıbbi cihazlar bağışlayan ünlü ve zengin işadamı Adnan Bey’in hayatına dahil olması, herşeyi karmakarışık bir hale getiriyor. Adnan bey’in yaşça kendisinden büyük olması, bunun yanında neredeyse aşırıya kaçan ilgi ve alakası başlarda onu ürkütüp çekince yaşamasına sebep oluyor ama zamanla bu genç adamın cazibesine karşı koyamıyor ve aşkın kollarına atıyor kendisini. Zaten sürprizlerle dolu asıl hikaye de bundan sonra başlıyor.

Tarzını ve kurgusunu çok beğendiğim bu kitap hakkında daha fazla bilgi vermem karşılaşacağınız sürprizleri ve kitabın büyüsünü bozabilir. Fakat bu sürprizler, kurguyu son derece çekici bir hale getirmiş, beklenmedik olayları okuyucusuna sunmuş. Eğer romantik kurgudan hoşlanıyor akıcı bir kitabın büyüsüne kapılıp gitmek istiyorsanız “ Bana Yalan söylediler” kitabı tam size göre demek ki. Okumanızı tavsiye edeceğim, romantik ve duygu yüklü bir kitap.  

 
Toplam blog
: 27
: 3821
Kayıt tarihi
: 21.03.13
 
 

1968 Kayseri doğumluyum. İlk öğretimimi Kayseri de, ortaokul ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamla..