Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bandırma Haberleri : Bandırma –Bursa Hızlı Treni

Bandırma Haberleri : Bandırma –Bursa Hızlı Treni
 

Burada, MB’da Bandırma hakkında yazdığım ilk yazılardan itibaren Bandırma’nın kalkınabilmesi ve Bursa’nın doğru dürüst deniz görebilmesi için Bursa- Bandırma hızlı tren hattının bir an önce yapılması gerektiğinin öneminin altını defalarca çizmiştim.

Bursa çok önemli bir Sanayi kenti olma yolunda hızla ilerlerken, en büyük dezavantajının, dünyaya işlek demiryolları, denizyolları ve hava yolları ile bağlı olmamasının, olumsuzluğunu defalarca belirtmiş; ilgililerin dikkatini çekmiştim.

Bu mesele iki yüzlüdür; eğer Ankara’dan Bursa’ya uzatılacak bir hatla, Bandırma –Bursa bağlantısı sağlanacak olursa; bundan her iki kentte ileri derecede yarar sağlayacaklardır.

Bursa; yaz aylarında sıcak olur. Bursalılar kendilerini denize atmak isterler. En yakın yer Mudanya olmakla birlikte, nedense Mudanya’nın denizi bana yüzmek için pek çekici gelmez. Herhalde, Bursalılar da aynı şekilde düşünürler ki, her hafta sonu

kaçarak Bandırma üzerinden Erdek’e gelirler. Bursalıların çoğunun de Erdek’te yazlık daireleri vardır.

Gönül arzu eder ki, Bandırma’ya kadar gelecek hızlı hat, Erdek’e kadar uzansın.
Tabii, bir demiryolu yapmaktan en büyük amaç Sanayi mallarının dış ülkelere taşınmasıdır. Böyle bir trenle Bursa’dan Bandırma’ya her türlü sanayi ve tarım mamulünün en geç bir saat içinde gemilere ulaştırılması mümkündür. Bandırma büyük bir limandır. Gittikçe de gelişmektedir.

Gazetelerde yer alan son haberler; ve bu konuda konuşan siyasetçilerin beyanları, bu hattın inşaatına en kısa zamanda başlanacağını ve Bandırma’nın artık Bursa üzerinden Ankara’ya hızlı demiryoluyla bağlanacağını gösteriyor. Sevinmemek mümkün değil.

Bu, her iki kent halkı için de son derece sevindirici bir haberdir. İnşallah bunun sonuçlarını en geç 20015 sonunda görürüz.

Bursa ve Bandırma Limanı’nı demir yolu ağına bağlamayı amaçlayan ”Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli-Ankara Hızlı Tren Projesi”nin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattında çalışmalar tüm hızıyla sürerken, kent merkezindeki ana istasyonunun temeli, 16 Aralık’ta atılacak. Bursa ile Ankara arasındaki yolculuk süresini 2 saat 15 dakikaya düşürecek proje, 2015 yılının sonuna doğru tamamlanarak, kentin 58 yıllık tren özlemi sona erecektir. (wowturkey.com/14.Haz.2012)

Bursa ile Ankara arasındaki yolculuk süresini 2 saat 15 dakikaya düşürecek proje, 2015 yılının sonuna doğru tamamlanarak, kentin 58 yıllık tren özlemi sona erecek.(Milliyet.com.tr/Ekonomi/ 10.Aralık.2012)

Bu haberler, her iki kent halkı için de son derece mutluluk verici, sevindirici haberlerdir. Bandırma halkı, Ankara-Bursa hızlı demiryolunun, Bursa’da sonlandırılmayıp, hızla Bandırma’ya kadar uzatılmasını çok istemektedir. Tabii bu haberden hoşnut kalmayacaklar her zaman olduğu gibi “Otobüs şirketleri”dir. Ama onlar kendilerine yeni imkanlar yaratmakta her zaman esnek davranmışlardır. Akıllı şirketler her zaman para kazanmasını bilirler.

Bursa’yı rahatlıkla bütün dünyaya açacak bu tasarı son günlerin en çok sevindiren haberleri arasındadır.

Bu hızlı tren projesi belki de son yılların en önemli projelerinden biridir. Bütün Avrupa, bütün Avrupa kentler birbiriyle, bu hızlı tren hatlarıyla birbirine bağlıyken biz karayollarıyla yetindik. Oysa bir tren belki de 100 tane otobüs veya kamyonun taşıyacağı malı, insanı bir yerden bir yere çok çabuk götürebilir. Ve bunun etkileri, Türkiye’de yapılan hatlarda görülmeye başlanmıştır.

Umudumuz, Türkiye’nin her tarafının birbiriyle hızlı tren hatlarıyla bağlanmasıdır. Bu iş, bu proje Türkiye’de çok gecikmiştir. Bir an önce planlanan bütün hatların yapılması arzu edilir. Tabii, biz kendi açımızdan Bandırma’lılar olarak Bursa treninin Gar’da kendini göstermesini dört gözle bekliyoruz. 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..