Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '16

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Bandırma yazıları : Bandırma'da niye voleybol yok.

Bandırma yazıları : Bandırma'da niye voleybol yok.
 

amkspor.sozcu.com / Eczacıbaşı Dünya Şampiyonu


Bandırma kenti , sporda oldukça etkili bir yer; bilindiği gibi Bandırmaspor futbol takımı  da İkinci Lig’de başarılı olarak bu yıl ilk kez Birinci Lig’de ilimizi temsil etmeye aday oldu ve bakılırsa buradaki  yeri şimdilik fena değil.
 
Basketbol’de ise kentimizin Banvit Basketbol takımı Basketbol Birinci Lig’inde fırtınalar estiriyor ve bu yıl da maçlara başarıyla başladı, ilk maçında deplasmanda Galatasaray Odeobank’ı  (83-74) yendi. 
 
Futbol’de , Basketbol’de takımlarımız Birinci Lig’de at koştururken, başarıdan başarıya giderken,  nedense   voleybol alanında Bandırma'da adeta kuş uçmuyor.
 
Gerçi kentimizdeki liselerde göstermelik bazı voleybol maçları oynanmaktadır; geçen yıllarda Beşiktaş kulübü  kızlar için bir voleybol takımı yaratıp, kızların eğitilmesi için çaba göstermiş ama bütün bu etkinlikler kısa dönem çabalarla sönüp gitmiştir,
 
Oysa şimdi, bugün (23.10.16) aldığımız habere göre Eczacıbaşı Vitra Kız Volaybol takımı yaptığı müsabakalardan sonra , Dünya Şampiyonu olmuştur. Bunun lamı icimi yok. Belli ki kızlarımız erkeklerden çok daha başarılı ve bu başarılı sürekli, devamlı.
 
Gönül arzu ederdi ki, bu şans Bandırma’lı kızlarımıza da verilsin ve kızlarımız da  milli liglerde Bandırma’yı temsil etsinler.
 
Bana göre Bandırma’da kızlara aynı şansın verilmemesi, kulüplerin bulunmaması, gerekli salonların sağlanamaması Bandırma için çok büyük dezavantajdır. Eğer kızlarımıza bu fırsat verilecek olursa onlar da  şampiyon olmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Bunun için Belediye’nin ve özellikle Özel kesim kuruluşlarının bu konuya sahip çıkmaları gerekir.
 
Şimdi , çevremizdeki kent ve kazalarda kızların voleyboldeki durumlarını inceleyelim ve Bandırma’nın bu konuda ne kadar geri kaldığını görelim.
 
Çevre kentlere bakacak olursak Bursa’nın, Balıkesir’in kız voleybol takımları başarıdan başarıya koşuyorlar
 
Burhaniye.Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde, okullarda çeşitli spor dallarında kurslar açılırken, kızlar arasında voleybol da büyük ilgi gördü.
 
Atatürk Spor Salonu’nda karşılaşan Burhaniye Gençlik Spor Kulübü ve Burhaniye Belediye Spor arasında oynanan minik kızlar voleybol maçında büyük çekişme yaşandı. Karşılaşmayı, Burhaniye Gençlik Spor Kulübü 3-1 kazanırken, genç sporcuların arkadaşları da tribünleri doldurdu. 
 
Dursunbey. Altın Kızlar Dursunbey Voleybol Şampiyonu Oldu! 2016 yılında liseler arası gerçekleştirilen voleybol müsabakalarında  Nene Hatun Mesleki ve Teknik Lisesi  kız voleybol takımı tüm rakiplerini yenerek namağlup şampiyon olmuştur.
 
Edremit Belediyespor Kulübü, kapatılan Burhaniye Belediyespor bayan voleybol takımı sporcularına sahip çıkarak, bu sporcular ile Edremit Belediyespor bayan voleybol takımını kurdu.
Balikesir-Büyükşehir-Belediye-SPOR-Bayan-Voleybol-Takımı. 
Kadınlar Voleybol 2. Lig yarı final 1. etap maçında Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Halkbank'ı 3-2 yendi.
 
Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Voleybol Spor Okulu YARIN Saat 10:00'da Alparslan Türkeş'de başlıyor. 8-14 Yaşları arasında kız çocukları için düzenlenen Spor Okullarına Kayıt ve Bilgi almak için YARIN ve her haftasonu saat 10:00-12:00 arasında Alparslan Türkeş'te herkesi  bekliyor. 
 
……………….
 
Görüyorsunuz çevremizdeki kentler ve ilçeler kız öğrencilere voleybolde fırsat vermek, cesaretlendirmek için onlara çok çeşitli teşvikler uyguluyorlar. Bu konuda  görüyoruz ki Bandırma yerinde sayıyor.
 
Dileriz, kamuoyu uyanır ve kızlarımızın da özellikle voleybolde başarı kazanmaları için onlara her çeşit fırsat verilmesinde öncü olur.
 
Bunun için gerekli tesislerin kazandırılması, salonların açılması, oyun sahalarının kazandırılmasında okullar ve federasyon öncü olur.
 
Yoksa.. Yoksa daha yıllar yılı bu konuda da önümüzden giden takımların arkasından bakar dururuz.
 
O son haberi gururla bir kez daha tekrarlayalım. 
 
“Filipinler'in Manila şehrinde devam eden Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası finalinde İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore’yi nefes kesen maçta 3-2 yenen Eczacıbaşı VitrA, şampiyon oldu. Temsilcimiz böylece Dünya Şampiyonası’nı üst üste 2 kez kazanan tek takım olarak tarihe geçti.
Manila'ya organizasyonun son şampiyonu unvanıyla gelen Eczacıbaşı VitrA, tie-break’e giden zorlu mücadele sonrası unvanını korumayı bildi.
 
Bence bu konuda önemli bir haksızlık var. Kızlar durmadan özellikle , dünya çapında başarılar kazanırlarken Bandırma’lı olarak  biz olayı öylece seyredersek… Ne derler bilmem?
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..