Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '15

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Bandırma Yazıları : Belediye'den yakınmalarım var

Bandırma Yazıları : Belediye'den yakınmalarım var
 

bandırma-bld.gov.tr


Sen hele konuş , bir işiten bulunur. İstersen kendi kendine konuş , bir işiten bulunur… Ben bu düşüncedeyim. İnsan isteklerini açık açık göstermeli bildirmelidir. Belki ondan sonra bazı umutlar doğabilir, bir işiten olabilir..
 
Bu yeni Belediye Başkanı seçildiğinde elbette umutlarımız çoktu (gerçi gelirler azdı..) ama yine de CHP’li bir Belediye Başkanı daha yaratıcı olabilir; kente yeni şeyler sağlayabilir diye, düşünüyordum. Ama galiba yanıldım. 
 
Şimdi, İllerin Büyük Şehir Belediyeleri “Biz her şeyi biliriz, her şeyi biz yapacağız ..” diyerek ilçelerin ellerindeki gelir kaynaklarına da el koymaya başladılar. Şimdi bizim gibi ilçeler ,  İllerin eline bakmaya başladılar. İller de anladığım kadarıyla, “Rabbena, hep bana..” diyorlar. Bize (ilçelere9 ne zaman sıra gelecek bilmiyorum. 
 
Dursun Mirza başa geldiğinde , ona bir SMS atmış ve iki ufak arzumu söylemiştim.
 
1. Bu kentte, yaşlılar fazla. Otobüs, dolmuş saatleri ise belirsiz. O bakımdan, cadde başlarına ve otobüs duraklarına yakın yerlerine bir iki oturacak bank koyun da, yaşlılar ayakta kalmasınlar, dedim.
 
Bu isteğim hemen hemen en kısa zamanda karşılandı. Ve beklediğimden çok bank kentin muhtelif yerlerine serpiştirildi. Bunun için teşekkür ediyorum.
 
2. Bu kentte , Berberler oldukça serbest durumda. Ne denetleyen var. Ne bakan, eden.. Burada en önemli bir sağlık sorunu var. Her berberde bulunması gereken, bütün kesici aletleri (makasları , usturaları vs..) dezenfekte edebilen “otoklav” aleti , bizim berberlerin hiç birinde yok. Bütün aletler, bir müşteriden ötekine özen gösterilmeden kullanılmaktadır. Bu bir tehlikeli oyundur.  “Saçkıran” illeti bu memlekette kol geziyor… Kimsenin umurunda değil. Bu otoklav aleti en fazla 100 TL civarında bir alet, bütün mikropları , iki dakika içinde kırıyor. Neden buna önem vermiyoruz ki..!  Lütfen. Bir iki adamınızı , berberlere gönderin ve kontrol ettirin, bakalım hangisi kullanıyor..?  Hiçbirisi! 
 
Önemli bir sağlık sorunudur. Yeniden dikkatinizi çekiyorum..
 
Eşime , belediyeye ilişkin bir yazı yazıyorum. Ne istersin, diye sordum? Dedi ki::
 
“Cumartesi Pazarı’nı bir ana önce yapsınlar!” Evet. Çok önemli bir konu…
 
“Cumartesi Pazarı”  konusunda hemen  herkes bizar. Kimse şikayet etmediği halde , “daha güzeli yapılacak,” diye mevcut Pazar yeri yıktırıldı. Güya buraya altı otopark , üstü Pazar yeri olan çağdaş bir Pazar yeri yaptırılacaktı. Bir yılı aşkın bir süre geçti. Ama Pazar ortada yok. Önce, “Pazar yeri müteahhidi caymış,”  gibi bir söz çıktı. Sonra , rantta anlaşamadılar, diye sözler… Yani olayda bir tuhaflık var. En fazla 6 ayda ortaya çıkacak bir olaya yıl geçti daha başlanamadı bile. 
 
Bugün ne : (24. Ocak.2015. Cumartesi) bugün yine Kurtuluş’tan aşağı yürüsem , garban Pazar esnafını yağmur, çamur altında görüp üzüleceğim. Halleri tam anlamıyla perişanlık. Halk da bu işten memnun değil; çevredeki esnaf da… Bu durumda ağızlarından geldiği gibi Belediye’dekilere konuşmaları boşuna değil. Bu nedir? Beceriksizlikten başka… Diğer dedikoduları hadi kaldırıp atıyoruz.
 
Yapın şu Cumartesi Pazarını… Vazgeçtik Otoparktan filan. Bir an önce Pazarcı esnafının ve halkın başını sokacağı,  doğru dürüst alış veriş edeceği bir yer olsun. Pazarcı esnafı kapı kapı dolaşıp, tuvalet sormaktan utanıyor. Millete artık burası ters geliyor. Sokaklar tehlikeli bir yer halini alıyor. Mazaallah buralarda olabilecek bir yangında, itfaiye nasıl geçecek bu sokaklardan? Sorarım size…
 
Yani başlangıçtaki umutlar çok fazlaydı…
 
Hani derler ya : “Selvi gibi umutlar , döndü birer iğdeye… Belediye’ye bağlanan, beklenen umutlar da , tu kaka olmaya başladı. Herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerekir… Çünkü vakit daralıyor.
 
Hem sonra şu “Kent Konseyi” rezaleti nedir? 
 
Kent Konseyi , benim bildiğim “Şehircilik”ten anlayan insanlardan oluşturulur ve kent konusundaki sorunlara öneriler getirir. Burada, Bandırma’da  Kent Konseyi Siyasi çekişmelerin merkezi olmuş durumda, Belediye’ye laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Faydalı bir yönde değil, AKP ağzıyla kötü siyaset … Hani sizin yararlı önerileriniz?  Hani sizin işe yarar adamlarınız? 
 
Ne söylesen boşuna… Millet “Siyaset” denilen bir gayya kuyusunun içine düşmüş; ver yansın ediyor birbirine. İş çıkmıyor.
 
Belediyeciler; şu Cumartesi Pazar yeri ortaya çıkıncaya kadar; eşimin ve benim ellerimiz, sizin iki yakanızdadır. .. Başka artık hiçbir şey beklemiyoruz. Şu işi bir an önce bitirin ,Yoksa siz biteceksiniz, haberiniz olsun.
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..