Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '16

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Bandırma yazıları: Balıkesir Belediyesi'ne açık mektup..

Bandırma yazıları: Balıkesir Belediyesi'ne açık mektup..
 

Biliyorsunuz, ülkemizde gizli bir devrim oldu.  30.Mart.2014’de çıkan bir kanunla yeni Büyükşehir Belediyeleri kuruldu ve Büyükşehir Belediyelerine yeni haklar tanındı. 
 
Bu arada Büyük Şehir Belediyesi ilan edilen Balıkesir’e Bandırma ilçesi de bütün varlığıyla katılmış oldu; birleşti.
 
Yani kısacası Bandırma Belediyesi’nin hemen hemen bütün ana gelirleri Balıkesir Büyük Belediyesi’ne devredilmiş oldu. Bandırma gibi güçlü kuvvetli, büyük bir ilçenin (artık buraya ilçe demek ayıp ama…) bütün gelirlerinin, Balıkesir gibi fazla gelişmemiş bir belediyecilik anlayışına sahip bir yere bağlanması ve bütün gelirlerinin elinden alınması , buna karşılık iki, iki buçuk yıldır bunun hiçbir  karşılığını görememiş olması ciddi bir kriz konusudur.
 
Geçen gün, Bandırma Belediyesi’ne uğradım; çıkarken Başvuru’kısmında bazı el ilanları dağıtıyorlardı, onlardan bir tane aldım.
 
Bildirge “Balıkesir  Büyükşehir Belediyesi’ne Devir Olan Birimler” adını taşıyordu. Ve hiçbir şeyden şikayet etmeden bu Birimleri sayıyordu. Bunları özetleyerek aktarıyorum:
 
Başta şöyle deniyor:
 
“Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girdiği 30.Mart yerel seçimlerinin ardından Bandırma Belediyesi’ne bağlı olan bazı birim ve müdürlüklerin görev ve sorumlulukları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir. Bunlar:
 
1.Ayyıldıztepe Mahallesinde bulunan çöplük bakım; düzenleme, rehabilitasyon işlemleri; tüm köy bağlantı yolları bakım, yapım ve onarım işlemleri; şehir içi yol kazı paraları 30.Mart sonrası Balıkesir Büşükşehir’e yatırılıyor.
 
2.Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BASKİ) Su İşleri, Yağmur Suyu İşleri; kazılan yolların yapımı…
 
3.Hal Müdürlüğü: Sebze ve Meyve Hali gelirleri, Balık hali rusum gelirleri…
 
4.Ulaşım Hizmetleri: Halk Otobüsleri bilet fiyatları; Terminal gelirleri; TIR Parkı gelirleri.. Yukarda belirtilen müdürlüklerin görev ve sorumlulukları 30.Mart,2014 yerel seçimleriyle birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye’sine geçmiştir…
 
Broşür kısaca bunlardan söz ediyordu.. Ne bir şikayet, ne bir eleştiri söz konusuydu…
 
Ama anlayan anlar… Bu ne demekti… 
 
Ey vatandaş! 
 
AKP’li olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, CHP’li olan Bandırma kenti Belediyesi’nin hemen hemen bütün gelirlerine el koymuştur. . Bandırma’da yapılan, yapılmayan her şeyden de artık Balıkesir sorumludur… İş iyice anlaşıldı mı!
 
Anlayan anlar… Neyi anlar..!
 
Bandırma’da yapılan planlamaların; Kent Konseyi çalışmalarının; kent için imar çalışmalarının … Neden bıçak gibi kesildiği anlaşılıyor…
 
2014 Seçimlerinden beri Balıkesir, Bandırma’nın elinden nesi varsa, nesi yoksa çekip alıyor; buna karşılık bol bol hikaye anlatıyor. Neymiş…?
 
“Bandırma Limanı Hollanda’nın Rottherdam limanına benzeyecekmiş; aynen onun gibi bir liman olacakmış.. Falan , filan hikayet…
 
Balıkesir, Bandırma’dan  kaldırdığı bütün irat gelirleriyle, Maşallah Balıkesir’in alt geçitlerine filan harcarken. Bandırma türkü söyleyip geziyor.
 
Bandırma’nın bir tek sürüp giden projesi eski “Cumartesi Pazar Yeri” yapımıdır ki, o çok önceden başladı; bildiğim kadarıyla ona Balıkesir’in katkısı çok azdır veya yoktur.
 
Gerisi havaiyat.. Balıkesir, görüldüğü gibi Bandırma’yı bir güzel sömürüyor.. Bunun karşılığı ne? Bazı  harabiyatlar… 
 
Gelin görün , Eski Üniversite Hazırlık Binasını (Eski Bandırma Oteli) yıkılıyor.. Her gün tinerciler, hırsızlar bir tarafını taşıyorlar. Bu tarihi bina mahvoluyor. Balıkesir seyrediyor.
 
Ordu Caddesi’ndeki eski Reci binası dev gibi duruyor… Bomboş, içinde fareler cirit atıyor.. Balıkesir seyrediyor…
 
Aşağıda , kıyıdaki Eski Tekel Binası yıktırıldı. Güya yeni bir AVM yaptırılacaktı… Öyle bom boş duruyor… Peki ne oldu? 
 
Daha nice tasarılar, planlar çürümeye terk edildi.. 
 
Balıkesir, Bandırma’nın hazırladığı her tasarıyı görmezden geliyor. Çünkü öncelikli olarak kendi tasarıları bitirilmeyi bekliyor…
 
Ama Bandırma halkını da afakanlar basıyor.
 
En azından: “Allahım… Neydi günahım…?” diye yakınma dilekçeleri yazıyorlar.
 
Bütün bu yakınmaları Balıkesir görmezse, Allah bir gün görür… 
 
Bu kadar sömürü yazıktır, günahtır. Biz de hizmet bekliyoruz. Neler yapılmışsa, bize de bildirsinler… Görelim.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..