Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

Bandırma yazıları: Bandırmaspor Futbol Takımı şampiyon

Bandırma yazıları: Bandırmaspor Futbol Takımı şampiyon
 

Bandırmaspor Futbol Takımı nihayet Şampiyon oldu ve PTT Birinci Lig'de oynamaya hak kazandı.
 
Bu yazı çoktan yazılmalıydı ve nihayet yazılıyor. 
 
Bilindiği gibi, Bandırmaspor, 1965 yılında Balıkesir ilinin Bandırma ilçesinde kurulmuş, renkleri bordo-beyaz olan futbol kulübüdür. Bir alt Lig’de Şampiyonluk kazanarak PTT 1. Lig'de mücadele etmeye hak kazanmıştır. Maçlarını 10.410 kişilik 17 Eylül Stadyumu'nda oynamaktadır. Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden ilk ilçe takımıdır.
 
Bandırmaspor'un, kuruluşunun 51. yılında ikinci kez oynadığı play-off final maçından galip ayrılıp PTT 1. Lig'e çıktı, bu galibiyet ve sonucunda gelen Şampiyonluk Bandırma’da büyük sevinç yaşattı.
 
En son Kayseri, Kadir Has Stadı’nda  Gümüşhanespor ile oynadığı final karşılaşmasından 2-0 galip gelerek PTT 1. Ligi'ne çıkan Bandırmaspor'un galibiyeti, Bandırma’da Bayram havası yarattı.
 
“Karşılaşmanın ilk yarısı Cumhuriyet Meydanı'ndaki dev ekranda izlendi. İlk golün gelmesiyle büyük sevinç yaşayan taraftarlar maç sonunda ikinci golle birlikte adeta coştu. Maçın bitiş düdüğünün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan taraftarlar, uzun araç konvoyları oluşturup ilçede tur attı. Yüzlerce Bandırmalı, takımlarının PTT 1. Lig'e yükselmesini sokaklarda kutlarken, havai fişekler  atıldı.” (Erdem Özcan, DHA)
 
Maçı izlemek için ,  Bandırma'dan otobüs ve uçaklarla yaklaşık 3 bin taraftar  Kayseri'ye gitmişti.
 
Kuşkusuz bu Şampiyonluğun kazanılmasında Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmastaş ve  özellikle Teknik Direktör İsmail Ertekin’in önemli katkıları olmuştur.
 
Şimdi bu Şampıyonluk’un kazanılmasından sonra yapılacak işler vardır. Öncelikle takımın yeni elemanlarla takviyesi yapılmalıdır. Bandırmaspor’a yeni kaynaklar yaratılmalıdır. 17.Eylül Stadyumu yeniden elden geçirilmelidir.
 
Bandırmaspor Bayan hentbol Takımı 1.Lig’e yükseldi: 
 
Bu yıl sezona Şampiyonluk amacıyla başlayan Bandırmaspor Bayan Hentbol Takımı da hedefine ulaşarak Şampiyonluğa kavuştu.
 
Eskişehir’de oynanan play-of maçlarında, Ankara-Gazi Pasifik SK Takımını 22-20 yenmiş; ikinci müsabakada ise Kemalpaşa Gençlik Spor Kulübünü 30-22 mağlup ederek Şampiyonluğunu ilan etmişti.
 
U.13 Lig’de de Bandırma şampiyon :
 
U.13 lig’de de Bandırmaspor , Gönen Belediyespor  ile yaptığı final maçında 1-1 berabere kalarak Şampiyonluğunu ilan etti. (18.5.16)
 
Ligin Şampiyonluk durumunu belirleyecek maçını ,Hakem  Enes Borazan yönetti. 
 
Bandırma gençleri kendilerini ispat etmek, güçlerini göstermek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bunun için gerekli desteği Balıkesir’den görebilecekler mi? Bunu izleyeceğiz. 
 
Çünkü bu yıl iki il Takımı Balıkesirspor ve Bandırmaspor aynı Lig’de,  PTT 1.Liginde birlikte mücadele edeceklerdir. Bu mücadelenin kardeşçe olmasını diliyoruz.  Her iki takımımıza da başarılar diliyoruz. 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..