Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '16

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bandırma yazıları: İki teşekkür...

Bandırma yazıları: İki teşekkür...
 

TV100.com.tr


Teşekkürlerim Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya…
 
Dursun Mirza bütün iyi niyetiyle  elindeki kısıtlı parasal olanaklarla  Bandırma’da bir şeyler yapmaya çalışıyor. 
 
Belli ki , yeni  Merkezi Belediyeler yasası’yla , Bandırma’nın gelirleri  80 milyon’dan 40 milyona düşmüş durumda. Bununla bir şeyler yapmaya çalışıyor ama herkes biliyor ki bu rakam Bandırma gibi Kent olmayı hak etmiş bir kazayı çekip çevirmeye hiç de yeterli değil. Bandırma’nın mirasına konan Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi ise Bandırma’ya hikaye anlatıp duruyor.
 
Neymiş, Bandırma’yı Hollanda’nın Liman Kenti Rotterdham gibi yapacakmış… Bir sürü hikayeler. 
 
Balıkesir Belediye’si iyi niyetli olsa, her şeyden önce o muazzam , eski “Bandırma Oteli”ni adam eder ve bir mimarlık anıtı olan bu binayı çar çur etmeye niyetlenmez. Bu bina yıllardır hırsızların, uğursuzların otağı rolünü oynuyor. Polisler kapılarını çiviliyorlar, ertesi gün sökülüyor.. Yazık günahtır ama.. Durum böyle ve bu durum bakan ve gören gözler için son derece acı… Bunu Balıkesir görmüyor. 
 
Bu durumda, Ne yapsın Dursun Mirza..?
 
1. Teşekkür : Sayın Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya .
 
Neden, diye soracak olursanız…
 
Barış Banço Kültür Merkezi’nin altında bulunan  “Resim Galerisi” nin adını  “Melih Çınar Salonu” olarak değiştirmesi, dolayısıyla. Bu salon yada Galeri’nin belli bir adı yoktu. Şimdi onurlu bir ada kavuştu. 
 
Melih Çınar, Gazi eğitim Enstitüsü 1964 yılı mezunu bir resim öğretmenidir. Ama hayatı boyunca tam bir Atatürkçü olmuş; Bandırma’da “Atatürkçü Düşünce Derneği”nin Başkanlığını yıllarca seve seve yapmıştır.  Ve bu Derneği çeşitli platformlarda onurla temsil etmiştir.
 
Yıllarca Bandırma’da resim öğretmenliği yaptıktan sonra , açtığı resim kurslarında nice öğrenciler yetiştirmiş ve bu öğrenciler şimdi kendi sergilerini açıp durmaktadırlar.
 
Kendisini kaybettik. Ve bu kayıp tümümüzde büyük acılara neden oldu.
 
Bandırma Belediyesi’nin Melih Hoca’yı unutmaması ve onun adını böyle bir tesise vermesi, bana göre büyük bir kadirşinaslıktır. Değerli bir Atatürkçü olan Melih Çınar Hoca’nın adı bu Galeride çok uzun yıllar yaşayacaktır. Nice teşekkürler.
 
2.Teşekkür: Büyük  “Cumartesi  Pazar”ının bitirilmesi dolayısıyla.
 
Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın yapılması için söz verip Şubat.2015’de inşaatına başlanan bina , tam zamanında Ekim.2016’da bitirildi ve açıldı.
Bugün eşimle gidip ziyaret ettik. Çok hoşumuza gitti..
 
Güzel bir çevre tasarımı yapmışlar; güzel oturma yerleri oturma ve dinlenme yerleri düzenlemişler. Pazarcıların sergi yerleri gayet geniş ve rahat.. Henüz bütün pazarcıların geldiğini sanmıyorum.
 
Alt tarafta çok geniş, çok rahat bir  araba park yeri var. Ön tarafta güzel düzenlenmiş, her yan çok çekici. Yalnız…
 
Pazar yeli biraz fazla “Yeleken” olmuş.. Her tarafı çok açık… Bandırma gibi rüzgarı bol bir kentte, Pazarın bu denli açık olması bana pek mantıklı gelmedi. Çevre belki zamanla reklam panoları veya Cam panolarla kapanabilir. Kapanmalıdır…
 
Ayrıca , oto-park yerinden  üsteki  Pazar yerine çıkış kullanılan merdivenler çok dik ;  yaşlılar için tırmanması çok güç. Belli ki, bunu da düşünmüşler ve sağ ve sol başta iki asansör yapmışlar. Ama biz gittiğimizde henüz asansörler çalışmıyordu. Bunlardan hiç olmazsa birisini mutlaka çalıştıralım.
 
Ayrıca, araba park yerinin (Bir ay) süreyle parasız olacağını, daha sonra paralı yapılacağını söylediler. Olabilir… Ama eğer , arabalardan saat başı için fahiş fiyat alırlarsa millet arabalarını yan sokaklara bırakmaya başlar, dolayısıyla , büyük bir trafik derdi ortaya çıkar. Saat başı 1 lira yeterlidir.
 
Eski Pazar Yeri’nde “Osman’ın” Çay ve Yemek salonu gelenin gidenin dinlenmesi ve ihtiyaçlarını karşılaması için güzel mekanlardı. Gözlerim onları aradı ama nafile.. İlerde umarım güzel mekanlara kavuşacağız. Daha işin başlangıcındayız.
 
Diğer yandan Otobüsler niye Pazar’ın karşısında durmuyor. Durakları taa aşağıya yapmışlar. Bence gereksiz. Durak eski yerinde olmalı..
 
Şimdi , Dursun Mirza’nın yapacağı bir şey kaldı şu ünlü “Cin Çukuru”na bir el atmak. Orasını hem bir rekreasyon alanı hem de güzel bir çarşı olarak değerlendirmek. Bomboş arsa , öylesine duruyor.  Hadi bir gayret daha…
 
Bunlar için teşekkür etmek istemiştim.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..