- Kategori
- Yöresel Yemekler
- Okunma Sayısı
- 1215
Banduma

Malzeme: Haşlanmış hindi suyu, iyi pişirilmiş yufka ekmeği, ceviz içi, tere yağı ve hindi eti.
Yapılışı:
Yufkalar ortadan ikiye kesildikten sonra yuvarlak olarak sarılır ve 6-7 santim uzunluğunda kesilir. Orta sıcaklıktaki hindi suyuna batırıldıktan sonra tepsiye kenarlarına dikey olacak şekilde sıra ile yatırılır. Tepsinin ortası boş olacak şekilde dizilen yufkaların üzerine ceviz içi serpilir ve eritilmiş tere yağı ile yağlanır. Bu işlem tepsi doluncaya kadar sıra ile devam eder. Tepsinin ortasındaki boşluğa da eritilmiş tere yağı ve ince olarak ufaklaşmış hindi eti konur. Üstü bir müddet kızarıncaya kadar fırında bekletildikten sonra servis yapılır.
Kastamonu yöresine ait yemek tarifidir.Bir kez tadan, damak zevkini yakalayabilen mutlaka tekrar yemek için mekan arayacaktır.Kastamonu ve Kastamonuluların olduğu yerler hariç, başka bir yerde bulamazsınız.Afiyet olsun.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Tam akşam vakti okudum yazınızı. Yani açlığın son sınırında iken. Çocukluğumun bir numaralı yemeği idi banduma. Ama nedendir bilinmez, o eski tadı artık bulamıyor gibiyiz. Sağlıcakla kalınız. Selamlar
Hayri Tiryaki 05.11.2007 17:16- Cevap :
- Hindilerde tavuklar gibi sunni yemlerle beslendiği içindir sanırım.Yada eski ustalar gibi çırak olan bizlerdemi sorun var acaba.Teşekkür ederim saygılarımla 05.11.2007 18:50
Bloğunu ilk okuyan oldum. Tam da yemeğe çıkacaktım. Kalemine sağlık Feraye'cim, ne güzel yazmışsın. Kokusu geldi sanki. En son çocukken yemiştim. İnebolu'ya gittiğimizde, diğer yemeklerimizden buna sıra gelmemiş anlaşılan. Annem söylerdi hep "Bir kere de banduma yapalım" diye. En kısa zamanda yapıp yiyeceğim inşaallah. Ellerine sağlık. Sana da Afiyet olsun
Gürsel Yüce Tercan 01.11.2007 12:48