Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Bank Asya 1. Lig

Bank Asya 1. Lig
 

Hepimizin yıllardır öncelikle baktığı, izlediği, merakla takip ettiği, yöneticisinden hocasına, oyuncusuna kadar bildiği lig elbette süper lig. Evet belki doğru olan, mantıklı olanda bu ancak, unutmamamız gereken bir nokta da şu; gerçekten alt liglerde çok önemli ve itinayla takip edilmeyi hakediyorlar.

Özellikle son senelerde yükseliş gösteren 1. ligde değişen çok şey var. İşin içine ekonomik gelirlerin artması da eklenince hem oyuncu kalitesi hem de kulüp yapıları iyi anlamda değişiklik gösteriyor. Ancak hala en büyük problem; bilinçsizce ve plansızca harcanan paralar, yapılan gereksiz transferler ve en önemlisi de keyfe göre getirilip yollanan hocalar. Biz bunu süper ligden çok iyi biliyoruz ki; bu şekilde yönetilen kulüplerin başarıları hep geçici olmuştur ve mutlaka çok büyük olumsuzluklarla, başarısızlıklarla yüzyüze kalmışlardır. Örnek mi; Göztepe, Petrol ofisi, Sakaryaspor, Kocaelispor, Vanspor, Yozgatspor, Malatyaspor ve inanın daha çok sayabilirim. Ne kadar acı bir görüntü... Ümit ediyorum ki, her yapılan hatadan sonra doğru dersler alınsın, hem şehir, hem yönetim, hem hoca hemde oyuncular bazı gerçekleri görerek yaşasınlar, ona göre gelecek planalrını yapsınlar.

Gelelim bu günkü 1. ligdeki genel duruma; geçen sene süper ligden gelen Kasımpaşa ve Manisaspor tekrar yukarı çıkmak için yine en büyük favoriler. Hem puan durumları, hem ekonomik yapıları hemde kadro kaliteleri ile sezon sonunda ipi göğüsleyecek kulüpler arasında birkaç adım daha önde görünüyorlar şimdilik. Bu iki takımı Rizespor, Diyarbakırspor, Altay ve Karşıyaka takip ediyorlar. Ancak bu ligde genel olarak ekonomik sıkıntılar çok ön planda ve belkide süper lige çıkacak takım olma kaderini belirleyen en büyük etken! Bütün bu sıkıntıların gölgesinde; ayakta kalabilen, bir yerlerden bulup buluşturup ödeme yapabilen ve şansıda yanınd aolan takımlar elbette süper lige merhaba diyeceklerdir her sezon olduğu gibi.

Ancak iş sadece yukarı çıkmak mı; elbette değil, bu ligde kalma, ilk altı arasında olabilme ve en önemlisi de düşmemek lazım. Ligin en alt üç sırasına bakıyoruz; yılların oyuncu fabrikası Sakaryaspor, Giresunspor ve çok değil daha 2 sezon önce Türkiye kupasında final oynayarak küme düşen, uefa kupasına katılan erciyesspor. ve bu içlünün nefesini ensesinde hisseden; Karabükspor, Malatyaspor, Adanaspor, Orduspor. bu sıralamada, şansı en az görünen Sakaryaspor, puan ve konum olarak fark her ne kadar açılmış olarak görünsede, 3 puanlı sistemde herşey mümkün!

Elbette her sezon olduğu gibi birileri şampiyon olucak, üst lige çıkacak, birileri kötü sezon geçirip alt lige düşecek, bu kaçınılmaz. Ancak yinede en üst ligde yıllarca başarıyla mücadele etmiş, avrupa kupalarına katılmış, Türkiye kupası kaldırmış takımları böyle durumlarda görmek üzücü. Daha oynanmamış 15 hafta var ve biz hepimiz biliyoruz ki; Daha çok sular akar .... Herkese iyi seyirler...

 
Toplam blog
: 10
: 683
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Futbol Antrenörlüğü yapıyorum, futbol ve spor bütüm hayatım. Bunun yanı sıra bilgisayar, internet..