Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Bank Asya 1.Lig de İlk 3 Haftanın Ardından

Bank Asya 1.Lig de İlk 3 Haftanın Ardından
 

Bank Asya 1.Lig


Lider Boluspor ilk maçında Giresun deplasmanından bir puanı son dakika golüyle kurtarabilmişti. Ardından evinde oynadığı iki mücadelede , Sakarya karşısında son dakikada bulduğu golle ve Akhisar‘a karşı 2-1 lik skorlarla galip gelerek 7 puanla liderlik koltuğunun sahibi oldu. Çarşamba günü G.Antep belediye deplasmanına gidecek ve Pazar günü Adanayı konuk edecek. Bolu’da dikkat çekmek istediğim isim Ferhat Kiraz. Henüz 22 yaşında olan  genç yetenek iki maçta da attığı golle takımının liderlik koltuğunda olmasında payı büyük.

Altı puanlı üç ekipten Adanaspor geçen seneki kadro yapısını koruyarak, birkaç takviye ile güçlendirdi. İlk maçta Karşıyaka önünde aldıkları galibiyette takım olarak çok güzel savunma yaptılar. Evindeki Rize yenilgisininin şokunu üzerinden atarak, maçı 9 kişi tamamlayan İstanbul Güngören karşısında ikinci üç puanını aldı. Perşembe günü Giresunsporu misafir edecek güney ekibi, Pazar günü Boluya giecek.

Altı puanlı ikinci ekip 1.Lige bu sezon yükselen Elazığspor. İlk maçta Kartal deplasmanından tek gollü malubiyetle dönen Gakkoşlar, 10 kişi kaldıkları mücadelede Denizliyi evinde 2-0 yenmeyi başardı. 3. haftanın ilk maçında Karşıyaka deplasmanından, duran top organizasyonundan buldukları golle ikinci galibiyetini alarak puanını altıya çıkardı. Çarşamba günü Çaykur Rizeyi konuk edecek Gakkoşlar cumartesi İstanbul Güngören deplasmanına gidecekler.

Altı puanlı üçüncü ekip Tavşanlı Linyitspor. Geçen sezon Süper Ligin kapısından dönen Tavşanlı, sezona Sakarya deplasmanında yenilgi ile başladı. Evinde Bucayı geçtikten sonra Konyadan da galibiyetle dönmeyi başardılar. Perşembe Kartalı konuk edecek ekip, pazartesi Denizli deplasmanında ter dökecek.

Ligin ilk maçında 49. dakikadan itibaren 10 kişi oynayan Konyaspor karşısında golsüz beraberlik alan Kasımpaşa, ikinci maçında Kartal karşısında öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayarak ikinci beraberliğini aldı. Üçüncü haftada ise zorlu Denizli deplasmanından üç puanı üç golle aldı. Üst sıralarınönemli adaylarından  Kasımpaşa Çarşamba günü sahasında Karşıyakayı ağırlayacak, cumartesi günü Çaykur Rize deplasmanına çıkacak.

Kayseri Erciyesspor Buca deplasmanından veevinde oynadığı Konya maçından beraberlikle ayrıldıktan sonra, Kartal deplasmanından üç puanla dönerek puanını beşe yükseltti. İlk altı için iddaalı ekip Perşembe günü Denizliyi konuk ettikten sonra, Pazar günü Karşıyaka deplasmanına çıkacak.

Çaykur Rizespor sezona G.antep BB beraberliği ile başladıktan sonra deplasmanda Adana gibi güçlü bir ekibi iki farklı yenerek ilk üç puanını aldı. Üçüncü haftada evinde Göztepeyi ağırladığı maçta iki farklı yenilgiden beraberliği sağlamışsa da Göztepenin üçüncü golüne engel olamayarak maçı kaybetti. Çarşamba Elazığ deplasmanına çıktıktan sonra, evinde Kasımpaşayı ağırlayacak.

Göztepe sezonun açılış maçında Denizli deplasmanından kötü bir yenilgi aldıktan sonra, evinde Karşıyaka derbisinden bir puan alabildi. Üçüncü maçında Rize deplasmanından aldığı üç puan Çarşamba günü İstanbul Güngören’i konuk edeceği ve Pazar günü Giresun deplasmanına çıkacağı maçlar için moral oldu.

Akhisar Belediye Gençlikspor İstanbul Güngören ile oynadığı sezonun ilk maçından üç puanla ayrılırken, ikinci maçında 87.dakikada yediği golle Giresunsorla berabere kaldı. Bolu deplasmanına gittiği üçüncü haftayı ilk yarıda yediği gollerle puansız kapattı. Çarşamba evinde Sakaryayı, cumartesi G.Antep BB’yi konuk edecek ekip arka rkaya iki maçı kendi sahasında oynamanın avantajını kullanmaya çalışacaklar.

Kartalspor ilk hafta Elazığı maçın başında attığı golle yendikten sonra, Kasımpaşa deplasmanından da bir puan almayı bildi. Evinde oynadığı Kayseri Erciyes mücadelesinden ise puan alamadı. Perşembe günü Tavşanlı deplasmanına çıktıktan sonra, Pazar günü kendi sahasında Bucayı ağırlayacak.

Bucaspor öne geçtiği Kayseri Erciyes mücadelesinde üstünlüğünü koruyamayarak ilk hafta bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Tavşanlı deplasmanından eli boş döndükten sonra çıktığı Sakarya deplasmanında, geriye düştükleri maçı son dakikada attığı golle geri çevirerek üç puan almayı başardılar. Perşembe günü sahasında Konyaya karşı mücadele ettikten sonra, Pazar günü Kartal deplasmanına çıkacak.

Giresunspor üç maçtan üç beraberlikle ayrılan iki takımdan biri. Bolu maçında son dakikalarda yediği golle bir puanla yetinmek zorunda kalan Giresun, ikinci hafta Akhisar deplasmanında son dakikalarda yediği golle üç puandan oldu. G.Antep BB karşısında da iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayarak bir puan alabildi. Perşembe günü Adana deplasmanına çıktıktan sonra, Pazar günü Göztepeyi sahasında konuk edecekler.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor üç maçtan üç beraberlikle ayrılan diğer ekip. Çaykur Rize deplasmanından ve sahasındaki İstanbul Güngören maçlarından golsüz beraberlikle ayrıldıktan sonra, Giresun deplasmanından da bir puanla döndü. Çarşamba günü Boluyu konuk ettikten sonra, cumartesi günü Akhisara gidecekler.

Sakaryaspor ilk maçta Tavşanlı karşısında kazandıktan sonra, Bolu deplasmanından ve sahasında oynadığı Buca maçlarından puan alamadı. Çarşamba günü Akhisar deplasmanına çıktıktan sonra, Pazar günü sahasında Konyayı ağırlayacak.

Sezonun açılış maçında Göztepe karşısında güzel futbol sergileyip kazanan Denizlispor, Elazığ deplasmanından ve sahasındaki Kasımpaşa maçlarından puan alamadı. Perşembe günü Kayseri Erciyes deplasmanından sonra, pazartesi günü Tavşanlı’yı konuk edecekler.

Konyaspor Kasımpaşa ile sahasında ve Erciyes ile deplasmanda oynadıkları maçlardan beraberlikle ayrıldıktan sonra, sahasında Tavşanlı karşısında kaybettiler. Perşembe günü Buca deplasmanına çıktıktan sonra, Pazar günü Sakarya deplasmanında puan mücadelesi verecekler.

Karşıyaka ilk maçta Adana karşısında aldığı yenilginin ardından, Göztepe derbisinden beraberlikle ayrıldı. Üçüncü hafta kendi sahasında Elazığ karşısında da kaybetti. Çarşamba Kasımpaşa deplasmanına çıktıktan sonra, Pazar Kayseri Erciyesi konuk edecek.

İstanbul Güngörenspor kendi sahasında Akhisara kaybederek sezona başladıktan sonra, G.antep BB deplasmanından bir puan ile döndü. Üçüncü hafta Adanayı konuk ettiği mücadeleden ise puan alamadı. Çarşamba günü Göztepe deplasmanına çıktıktan sonra, cumartesi günü Elazığı konuk edecek.

Bank Asya 1.Lig gerçekten çok ilginç bir lig. Her takım her takımı yenebiliyor. Birkaç maçlık galibiyet serisi yakalayabilen takım üst sıralara hızla tırmanmayı başarabiliyorken, arka arka maç kaybeden ekipler sıralamanın altlarına doğru geriliyor.

İlk üç haftada oynanan 27 mücadelede 7 maç ev sahibi ekipin galibiyeti ile, 10 maç deplasman takımının galibiyeti ile 10 maç ise beraberlikle sonuçlandı. 27 maçta atılan gol sayısı ise 54. Sadece 4 maç golsüz sona erdi.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..