Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Banka ve Kredi bizlerin hayatına ne kadar nüfuz etmiştir ?

Banka ve Kredi bizlerin hayatına ne kadar nüfuz etmiştir ?
 

BANKA VE KREDİ OLMAZSA, GÜNÜMÜZDE BAZI İŞ VE İŞLEMLER ÇOK AMA ÇOK ETKİLENMEKTEDİR. BANKA VE KREDİ ARTIK BİR ZORUNLULUKTUR.


Günümüzde banka ve kredi ile işi olmayan yok gibidir. Bunlara başvurmanın en temel nedeni ise konuta ve paraya duyulan gereksinimdir. İnsanların ihtiyaçları sonsuzdur. İnsanın bir ihtiyacı bitse bir diğeri devreye girer ama bunların en önemli olanları, özellikle günümüzde öne çıkanları bankalar ve kredidir. Bankalara ve kredi işlerine başvurmadan ev almak çok ama çok zor görünmektedir. Diğer taraftan kredilerin ve bankaların durumları da ortadadır. Ülkemizde bankalar ve buna bağlı krediler, ülkenin ekonomik yapısına göre, inişli çıkışlı bir parametre göstermektedir. Bu durumda vatandaşı veya insanlarımızı oldukça çok rahatsız etmektedir. Örneğin banka kredilerinde faizlerin düşmesi bir sıkıntı olmamakta ama faizlerin yükselmesi vatandaşı oldukça zor durumlara sokmaktadır.

Kredi ve faizler ülkenin ekonomik konjoktürü, piyasalar ile ekonomik paritelere göre değişik durumlarda, şekillerde önümüze gelmektedir. Bankalarda, vatandaşa en uygun krediyi bulmak çok ama çok zordur. Çünkü hepsinin kendine göre izlediği bir faiz ve kredi politikası vardır. Bu izlenen durumlar, insanların kredi almalarını çok ama çok etkilemektedir. Kimi bankalar dosya masrafı adı altında veya  değişik türlerde, vatandaştan paralar almaktadırlar. Bunlar gereçekten bizler için hiç hoş bir durum değildir. Bu tür durumlara BDDK veya daha üst mercilerin acil çözüm bulması vatandaş için bir mecburiyettir. Bir ülkede bulunan banka veya benzeri kuruluşların her zaman için sosal devlet ilkesine uygun hareket etmesi ve vatandaşın lehine kararlar alması ve özellikle çok ama çok iyimser bir tutum sergilemesi gerek ve elzemdir.

Tüm bu nedenlerle orta halli bir insan ev almak istediğinde; banka kredilerine başvurmadan veya buna benzer yol ve yöntemler denemeden bu olayı çözmesi çok ama çok zor görünmektedir. En uygun bankayı bulup krediyi almakla işlem tabii ki bitmiyor ama ondan sonra da ödeme dönemi başlıyor. Ödemeler de değişik şekillerde olur. En uygunu ise sabit faizli olanıdır. Sonuç olarak banka ve krediler bizim hayatımızın bir parçası olmuş ve olmaya da devam etmektedir.    

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..