Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bankada hangi pozisyonlarda çalışabilirsiniz?

Bankada hangi pozisyonlarda çalışabilirsiniz?
 

Bugün baktığımız zaman bankalar gerek istihdam yani personel alımları konusunda gerekse verdikleri hizmet konusunda ekonomi kapsamında üzerlerine düşeni yapıyorlar. Özellikle Türkiye'deki güçlü bankacılık sektörünü, her yıl yaptıklarlı binlerce kişilik bankacılık personel alımını ve müşterilerine yönelik olarak geliştirdikleri hizmet ve ürünleri göz önüne alınca bunun ne anlama geldiği ortaya çıkıyor. Aslında konumuz tam olarak bu değil ama yine de özet geçmekte fayda var.
 
Asıl konumuz yine kariyerle ilgili doğal olarak. Sizlere yine güzel bilgiler sunacağım. Gelelim konuya. Konu aslında birçok kişinin merak ettiği ancak tam olarak bilgi sahibi olmadığı bir konu. Bu özellikle bankalarda çalışmak isteyen adayları ilgilendiriyor.
 
Bankalarda çalışmak isteyen adayların en fazla merak ettikleri sorulardan biri şudur: bir banka bünyesinde hangi pozisyonlarda çalışılabilir? Tamam banko ya da gişe görevlisi olarak işe girdiniz ama önünüzdeki yıllarda hangi seviyelere yükselebileceksiniz. İşte biraz bunu açıklamaya çalışacağız.
 
Herşeyden önce bankalar kapsamında en düşük pozisyon aslında çağrı merkezi müşteri temsilcilği diyebiliriz. Sonrasında ise banka şubelerindeki pozisyonlar olarak banko görevlisi ve gişe asistanı geliyor. Örnek olarak buradan ziraat bankası kadrolarına göz atabilirsiniz. Aslında tüm bankalarda hemen hemen temel kadro ve pozisyonlar bu şekilde. Sadece pozisyon isimlerinde bazı farklılıklar olabilir veya bunun yanında bankanın ihityaçlarına göre ilave pozisyonlar bulunuyor olabilir.
 
Bango görevlisi veya gişe asistanı olarak işe başladığınızı varsayalım. Belirli bir süre tecrübe birikimi ve belirli eğitimlerden sonra çalıştığınız banka bünyesinde açılan yükselme sınavlarını değerlendirerek üst pozisyonlara geçmeniz mümkün. Bankacılık personel alımı için yapılan duyuru ve sınavları personel5 sitesi üzerinden yakip edebilirsiniz.
 
Kısaca bir banka bünyesinde yükselebileceğiniz pozisyonlar şu şekilde: En düşük seviyeden başlayarak banko görevlisi - servis yetkilisi - servis görevlisi - yönetici yardımcısı - uzman - uzman yardımcısı - iç kontrolör - iç kontrolör yardımcısı - müfettiş ve müfettiş yardımcısı. Ancak bunların bazı süreleri de mevcut. Örneğin servis görevlisi olmak için 4 yıl boyunca banko asistanı olarak çalışmanız gerekiyor. Bu süreler bankadan bankaya farklılık gösterebilir.
 
Toplam blog
: 19
: 516
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

32 yaşındayım. Belli başlı yurtdışı deneyimlerim var. Yurtdışında işçi olarak bulundum yıllarca d..