Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bankalar 2015'de binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak

Bankalar 2015'de binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak
 

Bankalar 2015'de Binlerce Kişiye İş İmkanı Sağlayacak


Türkiye'de bankacılık sekötrü yıldan yıla büyümesini sürdürüyor. Tabi bunda en büyük etken bence geçerli mevcut ekonomik şartları ve müşterilerinin durumunu çok iyi değerlendirmesi. Bugün baktığımız zaman kredi kartı kullanımı ve diğer yandan krediler almış başını gitmiş. Kısacası hemen hemen her vatandaş bankaların müşterisi. İşte bu zincirmele etkileşim için de bankalar her yıl yeni şubeler ve birimler açarak genişlemeye ve insan kaynakları planlaması doğrultusunda personel alımı yapmaya devam ediyorlar.
 
Sanıyorum ki 2015 yılı toplamda açılacak yeni şube sayısı 2014 yılında açılan şube sayısına göre biraz daha düşük olacak ancak önde gelen bankalar yine onlarca şube açacaklar. Hangi illerde ve ilçelerde yeni şubeler açılacak, bu şubelerin ağırlığı ne olacak ve buna göre hangi özelliklere sahip yeni personel alınacak, işte bu palnlar netleşmiş durumda ve bu kapsamda bankalar 2015 yılında da yaklaşık 10 bin kişi işçin iş kapısı açacak.
 
Mesela sadece Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve Akbank'ın bu yıl içinde gerçekleştireceği işe alımları yaklaşık olarak 6 bini buluyor. Bunun yanında diğer bankaların yapacağı alımlar ile bu sayı 12 bine yaklaşacak. Peki işe alımlar sadece yeni şube kadrolarına mı yapılacak? Tabiki hayır. Yeni şubeler yanında, çağrı merkezlerine, müşteri temsilcisi kadrolarına, satış kadrolarına ve üst düzey pozisyonlara da bankacılar alınacak. Şubelerde ise en fazla bireysel müşteri temsilcisi ve gişe asistanı pozisyonlarına eleman alımı yapılıyor.
 
Peki bankaların yapacağı alımlardan nasıl yararlanabilirsiniz? Öncelikle söz konusu sayılar birden alınmıyor bunun farkında olmak lazım. Yani toplu bir personel alımı söz konusu olmamakla birlikte alımlar periyodlara yayılıyor. İş başvurusu yapmak isteyen adaylar bankalara genel iş başvurusu yapabilirler ya da diğer yandan bankaların ilan edecekleri açık pozisyonlara başvuruda bulunabilirler.
 
Bu yazıyı derlemeye bankapersonel.com sitesi üzerinde gördüğüm bilgilerden yola çıktım. Burada 2015 yılında hangi bankanın ne kadar personel alımı yapacağını görebilirsiniz. Tek tek başlıklar halinde anlatılmış.
 
Bu arada bankalarda çalışmak isteyen adaylarda aranan en önemli şartlardan biri yüksek okul mezunu olmak. Ama bazı bankalar lise mezunu alımlar da düzenliyorlar.
 
Şansınız bol olsun.
 
Toplam blog
: 19
: 516
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

32 yaşındayım. Belli başlı yurtdışı deneyimlerim var. Yurtdışında işçi olarak bulundum yıllarca d..