Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Bankanızdan içeri girecek kimseyi bulamayacaksınız!

Bankanızdan içeri girecek kimseyi bulamayacaksınız!
 

 

Bankanızdan içeri girecek kimseyi bulamayacaksınız!..

Son dönemde hakkını arayan mudilerin çoğunluğu haklılığını kanıtlayıp, bankaların elde ettiği ‘haksız kazanç’ ’mağdurlara’ iade edilmektedir.

‘Tüketicinin’ lehine seyreden bu süreçte, özellikle başta Tüketici Dernekleri olmak üzere STK,  ‘kanaat liderleri’ ve ‘sosyal medyanın’ çok büyük katkıları olurken; ‘kraldan çok kralcı’ birileri ise ‘tekerleğe çomak sokuyorlar.’

Bence ‘sorunun özü’ bankacıların ’kolaycı’ ve ‘kabaca’ tavrı ile “Bedava Hizmet Yok” anlayışının arkasında yıllarca yaptıkları gibi ‘tüketicilerden’ ‘ekstra ücret/komisyon’ elde etmekte yatıyor.

Ancak ‘bankacılık sektörü’ ‘80’lı yıllarda Turgut ÖZAL’ın ’24 Ocak Kararları’ ile başlayan‘abartılı,’ ‘doyumsuz’ ve ‘sınırsız’ ‘kazanç ihtirasıyla,’ bankacıların verdikleri hizmetin karşılığı olan ‘ücreti’ ‘müşterisine’ ikiye, üçe katlayarak yansıtmayı gelenek haline getirmişlerdir.

Globalleşmiş dünyada yerini belirleyen Türkiye’de ‘Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun’ yürürlüğe girmesi, ‘Tüketici Derneklerinin’ kurulması ve etkinliklerinin artması ile ‘tüketicinin bilinçlenmesi’ ve hakkını arama yollarını öğrenmesi ‘bankacılık sektörünün’ işine gelmemiştir.

En son ‘konut kredisi yapılandırması’ konusunda bir ‘tüketici’ ‘masrafı’ fazla bulduğu için yasal yoldan hakkını arıyor. Dava konusu olan ‘konut kredisinin oranı’ %1.38’den%0.76’ya düşürülerek ‘yapılandırma’ hakkınıkazanıyor.

Tabii ki; Bankaların da birer ‘ticarethane,’ “kazanç sağlamak amacıyla çalışan işletmeler olduğunun” bilincindeyiz.

Onun için ‘Bankacılık Sektörü,' ‘Banka bir ticarethane, verdiği hizmetin karşılığını alacaktır!..' gerekçesinin arkasına sığınmasın.

Evet, bu ‘hizmet bedellerini’ alt, alta sıralayabilirsiniz.

Hepsi ‘yasal’ olabilir…

Ancaksiz ‘zavallı tüketiciye’ ‘orantısız güç’ uygularsanız;

 Bir gün ‘BANKANIZDAN İÇERİ GİRECEK KİMSEYİ BULAMAZSINIZ!..

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..