Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '11

 
Kategori
Basketbol
 

Banvit’in Avrupa Macerası

Banvit’in Avrupa Macerası
 

Banvit bu sezon da zorlu bir grupta


Bandırma Banvit bir önceki sezonda olduğu gibi geçen sezon da ligde yarı final oynayarak Euroleague ön elemelerine katılmaya hak kazandı. Bir önceki sezon ilk turda Le Mans’a elenen Banvit, bu sezon da CEZ Nymburk’a elenerek ilk turda Euroleague önelemeye veda etti.

Temsilcimiz geçen sezon Unics Kazan, Le Mans ve EWE Basket’in olduğu A Grubu’nda üçüncü olarak turnuvaya erken veda etmişti.

Banvit bu sezon da Euro Cup gruplarına direkt olarak katılmaya hak kazandı. Kur’a çekimine üçüncü torbadan giren Banvit’in grubu E Grubu oldu. Seribaşı olarak İspanya’dan Gran Canaria, ikinci torbadan gelen Rus Lokomotiv Kuban ve son olarak da Almanya’dan Fraport Skyliners oldu.

Seribaşı Gran Canaria son üç sezonda da İspanya Ligi’nde play-off yaparken, EuroCup’ta da ilk turu geçmeyi başardı. Gran Canaria’nın kadrosunda Taurean Green, Michael Bramos, Xavi Rey, Sitapha Savane gibi önemli oyuncular bulunuyor.

Lokomotiv Kuban geçen sezon Avrupa’nın üçüncü kupası Euro Challenge’ı şampiyon olarak bitirmişti. Kuban’da Lionel Chalmers, KC Rivers, Goran Jeretin, Nikolay Padius gibi gardların dışında çok önemli uzunlar bulunuyor. 2.16 boyundaki Primoz Brezec yıllarca NBA’de oynadı ve geçen sezon Rusya’da oynamaya başladı. Diğer pivot da Euroleague tecrübesi olan ve Eurobasket’te Fransa ile final oynayan Ali Traore ve forvet pozisyonunda da eski bir Real Madrid’li Jeremiah Massey var.

Fraport Skyliners ise 2005-11 arasında Frankfurt Skyliners olarak bildiğimiz ve Murat Didin’in çalıştırdığı takım. Skyliners, NBA Draft’inde 40. Sırada seçilen Jon Leuer ile eski Darüşşafa’lı Jermareo Davidson’ı kadrosuna kattı.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..