Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '14

 
Kategori
Basketbol
 

Banvit-Pınar Karşıyaka-Uşak’ın maçları

( Eurocup’ta haftanın değerlendirmesi; http://altiustusport.blogspot.com.tr/2014/11/banvit-pnar-karsyaka-ve-eurocup-carsamba.html )

 

 

 

                        Lokomotiv Kuban 75 – 63 Pınar Karşıyaka

 

 

 

                Maçın Hikayesi: Kenny Gabriel’in oynamadığı maçta bu sezon fazla forma şansı bulamayan Soner Şentürk ilk beşte yer aldı. İlk bölümde Pınar Karşıyaka rakibinin pota altından bulduğu sayılara Diebler’ın 14 sayısıyla karşılık verdi ve ilk çeyreği 20-21 önde geçti.

                İkinci çeyreğin ilk dört dakikasında iki takım da müthiş savunma yaptılar ve sayı çıkmadı. Sonraki üç dakikada Kuban Miles’ın önderliğinde 16-2’lik dev bir seri yakalayarak farkı açtı ve soyunma odasına 39-25 önde gitti.

 

                Üçüncü çeyrekte Dixon’ın üçlükleriyle farkı 27.dakikada sekiz sayıya kadar indiren (50-42) Karşıyaka devamını getiremedi ve Kuban maçı rahat kazandı.

 

                İstatistikler:  Kuban’da Malcolm Delaney 19s-3a, Randolph 17s-9r ile oynadılar. Karşıyaka’da Diebler 24s-5r-5a, Palacios 14s-8r ile oynadılar.

 

                Yorum: Karşıyaka Eurocup’ın en zor deplasmanına gitti, Karşıyaka Dixon-Diebler-Palacios isimleriyle öne çıksa da takım olarak beklenen etkiyi yaratamıyor, Kuban ise yıldızlardan çok takım oyununa dayalı oynuyor, farkı yaratan da tam olarak bu oldu.

 

 

 

Banvit 90 – 75 Krasny Oktyabr

 

Maçın Hikayesi: İlk beş dakika karşılıklı basketlerle 10-10 geçildikten sonra oyunu pota altına yıkmaya çalışan Banvit pota altından istediğini bulamadı, hızlı hücumlarla Krasny ilk çeyreği 18-20 ile önde geçti.

                13.dakikada Chuck Davis’in sayılarıyla  28-25’i yakalayan Banvit’e karşı Krasny Culpepper’ın liderliğinde 30-36’yı yakaladı ve devreyi de 40-41 ile önde tamamladı.

 

                Üçüncü çeyrekte Banvit önce Maxim Mutaf&Veremeenko, sonra da Mejia ile etkili oldu, Krasny’de Ponkrashov’un da faul problemine girmesi Banvit’e yaradı ve üçüncü çeyrek sonunda fark çift hanelere çıktı: 65-55

                Son bölüme Krasny etkili başladı ve 8 sayılık seriyle farkı kapattılar, sonraki üç dakikada Rowland&Veremeenko ile fark yaratan Banvit 15-3’lük bir seri yakaladı ve galibiyeti ilan etmiş oldu.

 

                İstatistikler:  Banvit’te Veremeenko 22s-8r ile, Rowland da 18s-7a ile galibiyette en önemli parçalar oldular, Krasny’de Culpepper 22s-5r-3a yaptı, takım olarak 19 top kaybı yaptılar.

 

                Yorum: Banvit üçüncü iç saha maçında da ‘kötü ilk yarı/mükemmel maç sonu’ olarak oynadı, ilginç bir istatistik de beşinci maçta da farklı bir skorerin çıkması oldu, Veremeenko Eurocup tarihinin en fazla ribaund alan oyuncusu oldu.

 

 

 

Enisey 86 – 68 Uşak Sportif

 

 

               Eurochallenge'da Çarşamba günü sahneye çıkan tek Türk temsilcisi olan Uşak Sportif, Enisey-Krasnoyark deplasmanında tutunamadı ve Ozan Bulkaz'ın koçluğunda dördüncü maçta ilk yenilgi geldi.

 

 

 Uşak'ın tersine bundan önceki üç resmi maçını kaybeden Enisey son maçların aksine iyi savunma yaparak dört çeyreği de önde tamamladı ve rahat bir galibiyete gitti.

 

 

 İstatistikler: Enisey'de Kolesnikov 17s-3tç ile oynarken, White 16s-4r-4a ile oynadı. Uşak'ta Warren 14 sayı üretti, Carter 10s-7r-2a ve Fells 11s-4r-2a ile oynadılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..