Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '14

 
Kategori
Haber
 

Baran, 1. ölüm yıldönümünde anıldı

Baran, 1. ölüm yıldönümünde anıldı
 

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) ,Mega Saray tesislerinde düzenlemiş olduğu iftar programında SİAD kurucu Başkanı Merhum Kadir Baran’ı ölümünün 1.yılında andı.


Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) ,Mega Saray tesislerinde düzenlemiş olduğu iftar programında SİAD kurucu Başkanı Merhum Kadir Baran’ı ölümünün 1.yılında andı. 

Dün akşam Mega Saray Tesislerinde düzenlen iftar programına ilçe protokolü katıldı. Programın açılış konuşmasını SİAD Başkanı Hakan Kocabaş gerçekleştirdi. Konuşmasına Mevlana’nın bir şiiriyle başlayan Kocabaş “Dil bedest âver ki hacc-i ekber-est, Ez hezârân  Kâbe yek-dil Bihter-est Kâbe bünyâd-i Halîl-i Âzer-est, Dil nazargâh-i Celîl-i ekber-est. Yani gönül yapmak en büyük hac’dır diyor şair. Bir gönül almak binlerce Kâbe yapmaktan iyidir. Kâbe, Hz. İbrahim’in binasıdır ama gönül Yüce Allah’ın nazargahıdır anlamına geliyor biraz evvel okuduğum sözcükler.”dedi.

Konuşmasına “Silivri SİAD’ın gelenekselleşmiş olan bir iftarında daha beraberiz” diyerek devam eden Kocabaş sözlerini şöyle sürdürdü “ İnşallah bundan sonraki senelerde de hep beraber, sağlık içinde iftarlar yaparız. Bildiğiniz gibi geçen sene iftarımızı iptal etmek zorunda kaldık. Çünkü iftar yemeğimizden bir gün önce 15 Temmuz 2013 tarihinde Kurucu Başkanımız Kadir Baran’ı kaybettik. 23 Haziran 2014 tarihinden itibaren size göndermeye başladığım davet yazılarında merhum başkanımızın imzasını kullandım. Çünkü onun geçen sene davet ettiği dostlarını yine onun imzasıyla davet etmekti yakışıkalan. Silivri’de sosyal hayatın içinde olan çok kişi ondan bir şeyler öğrenmiştir. Bu yönden biz şanslıydık. Ama bugün baktığımda onun da çok şanslı olduğunu görüyorum. Çünkü bizim gibi sizin gibi vefakâr dostları varmış. Hepinize geldiğiniz için yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum. Başkanımız Kadir Baran’a ve soframıza oturmuş olan şu andaki tüm dostlarımızın ölmüşlerine Allah’tan rahmet diliyorum. İnanıyoruz ki Ramazan’da edilen dualar daha kıymetli olur. İftar sonrası edeceğiniz dualarımız hasta ve sıkıntıda olan üyelerimiz, misafirlerimiz var ise onlara deva olur inşallah. Çünkü 3 kişinin duası ret olunmazmış; iftar sırasında oruçlunun, adil hükümdarın ve mazlumun. Peygamber Efendimiz, “Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek iman etmiş olmazsınız.” diyor. Allah kuvvet versin, orucunuzu ve dualarınızı kabul etsin.”

İftar programı sonunda ilçe müftüsü İdris Çatmakaş’ın yapmış olduğu dua ile sonlandı. Program çıkışında davetlilere mevlit şekeri ikram edildi.

 

 
Toplam blog
: 40
: 169
Kayıt tarihi
: 18.01.14
 
 

Silivri Haber Ajansı yöneticisi, haberci ..