Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Barbra Streisand veya Sarah Jessica Parker neden burnunu yaptırmıyor?

Barbra Streisand veya Sarah Jessica Parker neden burnunu yaptırmıyor?
 

İkisi de Hollywood’un en göz alıcı aktrisleri arasında yer alıyor. Özellikle Barbra Streisand kazandığı sayısız Grammy Ödülleri ile gerek sesi, gerekse yönetmen koltuğundaki başarısıyla adından sıkça söz ettirdi. Sarah Jessica Parker ise, “Sex and The City” dizisinde ve sonradan moda tutkunları için yer aldığı projelerde fevkalade başarılar kazandı. Şimdi bu iki başarılı kadını bambaşka yönleriyle ele almak istiyorum.

Dersimiz: Burun Estetiği

 

Konumuz: Burun estetiği yaptırmalı mıyım?

 

Bu iki ikonik kadın, burun yapılarıyla da zaman zaman gündeme oturmuştur. Burunları tabiri caizse “hokka” gibi değildir ve gösteri dünyasının her açıdan dört dörtlük beklediği, kusursuz güzelliği aradığı noktada bir isyan gibi duruş sergilemişlerdir. Yabancı pek çok sitede her ikisi için de “burunları şöyle ya da böyle olsa idi, nasıl görünürlerdi?” photoshop çalışmaları yapılmış ve altına yazılan yorumların neredeyse tamamı, “Düzeltilmiş burunlarına hayır, bu şekilde çok çok daha iyiler”, şeklinde olmuştur.

Peki, burun, ünlü türküdeki haliyle, fındık burun olmalı mıdır?

Kesinlikle hayır!

 

Dünya üzerinde en fazla yapılan estetik cerrahi girişimlerden birisi Burun Estetiği. Hastalarımız genellikle ellerinde bir ünlünün resmi ile gelirler ve “Burnumun buna benzemesini istiyorum”, derler. “Benim alnımın genişliği, yanaklarımın durumu, çene uzunluğum, hatta boyum posum, cinsiyetim umurumda değil bu burundan istiyorum!” Eğer şanslı bir insansanız, doktorunuz size izah eder, bunun size uygun olmadığını anlatır ve sizin tüm yüz hattınıza uyum sağlayan bir burun estetiği yapabilir. Eğer değilseniz, burnunuz elinizdeki resmin aynısı ama size yakışmayan olacaktır.

Kısaca şunu söylemek istiyorum aslında Barbra Streisand veya Sarah Jessica Parker’ın yüz hatlarına giden bir burun yapıları var ve bence bunun son derece farkındalar, ayakta alkışlıyorum onları. İşte ellerinde resimlerle gelen hastalarıma anlatmak istediğim de bu aslında:

ü  Eğer burnunuz kemerli ya da yamuk olmasına rağmen tüm yüzünüzle uyum içerisindeyse

ü  Solunum veya farklı bir problem yaratmıyorsa

ü  Ve en önemlisi siz bu durumdan dolayı bir özgüven kaybı yaşamıyorsanız

Burun estetiğine hiç gerek yok!

 

Peki, Basit burun estetiği nedir?

 

Burun zaman içinde düşen bir organdır, tıpkı yer çekimine karşı koyamayan cilt yapısı gibi. Burun ucu düşüklüğü yüz güzelliğine estetik açıdan darbe vurabilir. Bunun kontrolünü eski resimlerinize bakarak yapabilirsiniz. Basit burun estetiği radikal bir değişim yaşatmaz sadece total yüz güzelliğinize kalıcı bir burun pudrası gibidir. Medikal iplerle burun ucu askıya alınır, tamponsuzdur, alçısızdır, sadece noktasal girişlerle uygulanır ve dolayısıyla uygulama sonrası iyileşme süreciniz son derece konforlu, acısız ve sosyal hayattan kopmadan geçer.

Basit burun estetiğinde eğer gerçekten sizi rahatsız eden ufak bir kemeriniz varsa, o da törpülenebilir ama dediğim gibi, kesinlikle sizi doğallıktan çıkaran, bambaşka birisi haline dönüştüren bir uygulama değildir.

Hayat konforunuzu düşünmelisiniz. Gerçek anlamda radikal bir burun estetiği yaptırmak istiyorsanız, az evvel yukarıda belirttiğim maddeleri tekrar tekrar kendinize sorunuz. Burun hiçbir zaman gözler, cilt, saçlar ve dudaklar kadar ön planda olan bir organ değildir. Sadece ve sadece özgüven kaybı yaşadığınız noktada ve sağlık problemlerini hissettiğiniz anda burun estetiğini düşünmelisiniz. Diğer kontür düzeltmelerinde Basit Burun estetiği akla gelmelidir. Kimseye benzemeyin lütfen, sadece kendiniz olun! Barbra ve Sarah’nın kendi olduğu gibi…

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

 

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

 

www.bulentcihantimur.com

mail: bulent@estetikinternational.com

Instagram: bulentcihantimur

www.facebook.com/opdrbulentcihantimur

İletişim: 444 77 07

 

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..