- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Barbunya veya Tekir Bugulaması
(4 kişilik)
1, 5 kilo balık alınır, suyun altında iyice, pullarından dahi temizlenirler. Bunları geniş bir cam kap içerisine yerleştiriniz. Balığın üzerine ise 200 gram kadar margarini ufak parçalar halinde serpiştiriniz ve ilave olarakta 1 adet ince kıyılmış soğanı ve 5 demet maydonozu yerleştiriniz. Bunlarında üzerine 2 adet domatesi iri dilimler halinde yerleştiriniz. Bunlarında üzerine kalın doğranmış 7 adet sivri biber doğranır ve baharat ilaveleriyle cam tabağı kapatıp, 180 derecedeki fırında 5 dakika pişiriniz. Bu zaman sonunda fırından balıkları çıkartıp üzerlerine dilimlenmiş olarak 1 adet limonu ve 4-5 adet defne yaprağınıda son olarak ilave ediniz. Ve tekrardan fırına koyunuz. 180 derecede 20-25 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun...