Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '08

 
Kategori
Balıkçılık
 

Barbunyalar hakkında

Barbunyalar hakkında
 

Degerli yazar arkadaşlarım; Hiç düşündünüzmü, Barbunya nedir? yenir mi? içilir mi? koklanır mı?sevilir mi? yanında resim çektirilir mi?
Bileninizde olabilir, bilmeyeniniz de olabilir.Hani ben karadenizliyimya, onun için diyorum ki, ben yinede anlatayım , bilgileriniz tazelenir, genel kültürümüz artar gibisinden.


1-Barbunya: Kırmızı renkli ve kuyrugu olan, kafası üzerinde iki adet siyah gözü bulunan, pulları tırnagınız ile çok rahat soyulabilen, 15cm. kadar büyüyebilen, çenesinin altında köseler gibi 2 adet sakalı bulunan, kumlu bölgelerde şanslı ise yaşamını sürdürebilen, Karadeniz, Marmara Denizi, Ege denizi'nde bolca avlanan, harika mısır unu ile tavası olan lezzetli bir dip balıgıdır. Bu yakışıklı balık; trol ve tekir agı denilen fanyalı aglarla avlanır ve denizlerimizden yok edilmeleri için adeta yarış edilir. Çünkü: Pahalı ve degerli ve de nadir bulunan fevkalade uysal olan gariban bir canlıdır.


2-Barbunya: Bu canlı bitkide, Hamsi balıgının renk ve anatomisini degiştirerek yaşamını; karada, toprakta sürdüren bir bitkidir. Hernekadar Hamsi balıgı , barbunyayı sahiplensede, aslında barbunya bitkisi, Fasulyenin sülalesindendir. Meyvesi renkli ve beneklidir. Harika pilakisi olur ve üzerine limon sıkılarak afiyetle yenir. Ayrıca bu Barbunya bitkisi Lifli gıdalarımızdandır.


3-Dip not: Pişirmeden önce 30 dakika kadar karbonatlı sıcak suda haşlamanızı öneririm. Tüm arkadaşlarıma esenlikler diliyorum.
 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..