Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '10

 
Kategori
Basketbol
 

Barcelona NBA'de ne yapar?

Barcelona NBA'de ne yapar?
 

Barcelona NBA'de ne yapar?


Lakers galibiyeti bir hazırlık maçı da olsa Barcelona'nın basketbol gündeminde 1 numaraya çıkmasına sebep oldu. Şimdi tartışılan konu Barcelona NBA'de başarılı olur mu?

Dünkü maçın ardından "Zen" ustası Phil Jackson yoğun maç temposu nedeniyle Barcelona'nın NBA'de başarılı olamayacağını söylemişti. Kobe Bryant ise tam aksine pasa dayalı oyunlarıyla bire bir ağırlıklı NBA'de başarılı olacaklarını düşündüğünü söylemişti.


NBA.com derhal bir anket düzenledi. Ankette şu saat itibariyle %53 oranında playoff oynar görüşü önde gidiyor.

"Oynar" diyenler Regal Barcelona'nın işin teknik yanını, "oynayamaz" diyenler ise fiziksel yanını öne sürüyorlar. Sonuç olarak "Dünya Basketbol Şampiyona'sında Türkiye A.B.D.'yi yenebilir miydi?" sorusu ile aynı aslında tartışılan.

Maçtan sonra kafalardaki "Final bir gün geç olsa her şey farklı olabilirdi" düşüncesinin altında yatan yine fiziksel eksiklik değil mi? NBA'de zaman zaman her gün üstüste maç yapan oyuncularla, Avrupa'da "çarşamba-pazar" yerine "çarşamba-cumartesi" fikstüründe "yorgunduk" demeçleri veren oyuncular arasındaki fark da bu zaten.

Sonuç olarak fiziksel olarak eksik kaldığınız zaman teknik becerilerin bir süre sonra hükmü kalmıyor bu oyunda. Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ve Ersan İlyasova'nın düzenli çalışmadan sonra fiziksel olarak ne kadar geliştikleri ortada. Yani Regal Barcelona ilk yıllarında bocalasa da bir kaç sene sonra finalleri zorlayacak bir takım haline gelebilir elbette, aynı şekilde fiziksel olarak iki gün üstüste maç yapabilecek düzeye erişen bir Türkiye "o" Amerika'yı yenebilir elbette.

Kaynak: www.basketbank.net

 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..