Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Bardağı taşıran Gezi Parkı

Bardağı taşıran Gezi Parkı
 

Alıntı,


Taksim Gezi parkında yapılmaya çalışılan ağaç kıyımına yönelik başlayan ve halkın her kesiminin ne kadar da o bir damlayı beklediğinin kanıtı haline gelen olayları günlerdir takip ediyorum, bu konuda çok fazla bir şey yazmayacağım!..

Ben sadece radyo ve televizyonlar adına üzgünüm, günlerdir sabah izlediğim  televizyon kanallarını ve dinlediğim radyoları açıyorum. Ne yazık ki  konuyla ilgili haber bulamadım, ülkemde hiç bir şey olmuyormuş, halkım yakıcı sıcağa rağmen, göreceği fiziksel ruhsal işkenceyi bile bile yaşlı, genç, hasta, çocuk demeden sokağa dökülmemiş, her şey yolundaymış da bizim haberimiz yokmuş gibi davrandı, Halk Tv ve bir kaçı hariç, dünden itibaren se durum tamamen değişti. Sırrı Süreyya Önder'in cesur tutumu daima halkın yanında olduğunu kanıtlama çabası inkar edilemez. Eşim yanında bir çok cesur yürekle beraber günlerdir oralarda yaşına ve rahatsızlıklarına rağmen, gece geldi bir kaç saatlik uykudan sonra ben ve çocuklarım da beraber dün hep beraber yollara düştük, hepsi "Sen gelme" dedilerse de ben de beraber, amacımız hakkın, hukukun üstünlüğünde, savaşsız, sömürüsüz, iş, aş ve eğitimde eşitlik hakkına sahip bir toplumda yaşayabileceğimiz bir Türkiye özlemiyle!..

Kadıköy'e geldiğimizde epeyce vapur beklemek zorunda kaldık sinirlenmeden mutlulukla, bu bekleyişin en güzel yanıysa bir gurup gencin ellerinde kocaman bir torbayla yaklaşarak "Zahmet olacak size ama sınavımız olduğu için biz gidemiyoruz, oradakiler için bir şeyler yapmak da istiyoruz ve harçlıklarımızdan bunları aldık, lütfen ihtiyacı olanlara iletebilir misiniz? içinde sadece bisküvi, süt, limon ve su var" demeleriydi... Açıp baktığımızda ise her bir pakette birer adet bisküvi, su, süt ve limon özenle ayrı ayrı paketlenmişti.

Sevgili gençler merak etmeyin emanetiniz en az bizim sizden paketi alırken olduğu kadar yüreğinden gözüne inciler dizilenlere teslim edildi. Rahat uyu Mustafa Kemal Atatürk; Ülkeni emanet ettiğin gençler uyumuyor ayakta ve çalışmakta!..

 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..