- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
Bardakta Mısır
Bardakta Mısır
Gelişen ve değişen lezzetler zincirine, cici bici tenteli mini arabalarda, modern seyyar satıcılar arasına bir yenisi daha eklendi. Sinemada, tiyatroda, alışveriş merkezlerinde hâttâ mahallenin en işlek caddelerinde her yerde onlar...
Mis gibi kokusuyla başımızı döndüren hafif yağlı tuzlu patlamışı, haşlanmışı, kebap tadında közlenmişi derken, şimdi de nar ekşisi, karabiber, sarımsak sosu margarin ve daha envai çeşit çeşnisiyle bardakta sunuma başladı.
Parklarda, caddelerde büyük küçük herkesin elinde bardak da mısır yemek moda oldu şimdilerde. Sanki ilk kez tanıştıkları bir lezzetin keşfine varmışcasına yüzlerinden okunuyor çocuksu sevinçleri...
Yalnız geçenlerde okuduğum bir habere göre, bu tatlı taneli mısırların Malezya ve Endonezya’da tek kökte tek koçan olarak üretildikleri için bol sütlü ve ince kabuklu olduğu, vakumlama gibi özel tekniklerle de işlendiğinden lezzet açısından diğerlerine nazaran önemli ölçüde fark attığından bahsediyordu.
Lezzet önemli bir unsur muhakkak! ama vakumlama gibi çok özel tekniklerle işlenmiş ve genetiğiyle oynanarak, modifiye edilmiş gıdaların kullanımında insan sağlığı açısından etkileri konusunda yeteri kadar bilimsel araştırma varmı bilmiyorum! Çünki gıdalarda kullanılan katkı maddeleri konusunda henüz ulusal bir prensibimiz oluşmadığından bu tür ürünlerin ithâli yapılırken de gerekli denetimlerde yeterince hassasiyet gösteriliyor mu pek emin değilim!