Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '08

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Barış'a çağrı

Barış'a çağrı
 

Savaşa hayır.

Bu dünya üçgünlük, öbür dünyada cayır cayır yanmamak için.

Torunlarımızın bizlerden utanç duymaması için. Anaların ağlamaması için. İnsan olarak akşam başımızı yastığa koyduğumuzda kendimizden utanmamamız için. Herkesi, hepinizi barış'a çağırıyorum.

Bir arada dost'ca yaşamak çok mu zor? Paylaşamadığımız ne? Kendine sosyalist diyenler, Kendini inaçlı kabul edenler. Kendini libarel kabul edenler hepinizi barış'a çağırıyorum.

İnancınız ne olursa olsun Allah'ın varlığına inananlar. Lütfen Allah için birşey yapın. Mademki Allah herşeye kadir. Ol derse olur. Hepimize şah damarımızdan daha yakın olan yaratıcınız için, Barış'a gelin. Hiç şüpheniz olmasın ki Allah için yaptığınız, yapacağınız tüm ibadet ten daha makbul olacak . Dinciler, solcular, sağcılar, Irkcılar, Allah istese idi tüm insanları aynı yaratırdı. Tüm insanları farklı yarattı ve tanışıp konuşalım diye. Allahın yarattığı kullara kızanlar, onları hor ve hakir görenler, unutmayın ki Allah'a karşı geliyorsunuz. Allahın yarttığı insanı sevmeyenler, Allahı da sevmediğinizin farkında bile değilsiniz. Sevgi ve dostluğun halledemeyeceği hiçbir sorun olamaz.

İktidarda olanlar, iktidar hırsı gözleri kör eder. Allah sevdiği kullarına iktidar vermez. İktidarda olup günahkar olmamak imkansız. Ne demek istiyorsun dediğinizi duyar gibiyim. Hırsızlar, arsızlar haksızlar olmasa polis'e gerek olurmuydu? Herkes kendi hukukuna saygı duyduğu kadar herkesin hakkına saygı duyarsa iktidara da gerek kalmaz. Hırsızlar olmasaydı, Haksızlar olmasaydı kapılarımızı kilitlememiz gerekmezdi.

İbadetlerin en kutsalı Allahın yarattığı kullarına saygılı olmaktır. İster Türban takın ister izar giyin. Ama unutmayınki Allah kimsenin kılık kıyafetine bakarak günah yada sevap yazdırmaz. Her insan'ı eşit yaratır Allah. Herkesi çıplak yaratır. Fakir aba giyer, Zengin Libas. Huzura elbiselerle çıkılacağını düşünen varsa yanılır.
Barış dünyanın en kolay sağlanacak bir işi. Yeterki barış'ı isteyelim. Birbirimiz le konuşmadan, birbirimizi dinlemeden, nasıl peşin hükümlü davrandığımızın farkında değilmisiniz? Siyasileri çoban kendimizi sürü sayarak bir yere varamıyoruz. Köşe yazarlarına bir bakın, Hangi gazetede yazı yazarsa o siyasetin savunucusu oluyor. Para ve çıkar için renk değiştirdiklerinin kendileri bile farkında değil. Mevki makam için ayaklar altında paspas olan bilim adamları ortada. Milletin oyu ile seçilip Liderlerinin parmak adamlığını yapan vekiller ortada.

İktidar uğruna en büyük Amerikan düşmanlarının Emperyalizmin nasılda uşaklığını yaptıkları ortada. Bunlar ne yazık ki bilimsel gerçekler. Bunlar için birbirimize düşmeye değmez. Bunların birbirleri ile kavgalarıda kayıkcı kavgası. Bunlar bizim çıkarlarımız için değil, İktidar koltukları için kavga ediyorlar.

Bizler ne yapıyoruz? Birimizin hatalı bir davranışını onu acımasızca eleştirmek yerine, onunla konuşarak, onunla anlaşarak çözmek çok mu zor. Barış için hiçbirşey zor değil. Yeterki isteyelim. Bu konuda ne yapılabilir? Barış için herkesin katkısını bekliyorum. Barş'a yapacağınız katkı hayırların en büyüğü olacaktır. Barış evinin kurulması için herkesin koyabileceği bir tuğla vardır. Lütfen bir etrafınıza bakın. Barış için bir tuğla , demir, kereste, çimento, kum, boya badana, farklılıklar güzelliklerdir. Barış' evinde herkese yetecek bir yer vardır. Bekliyorum.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..