Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '09

 
Kategori
Haber
 

Barış Akarsu, Amasra'da anıldı...

Barış Akarsu, Amasra'da anıldı...
 

Geçirdiği trafik kazasından sonra ölümünün ikinci yılında Barış Akarsu, etkinliklerle anıldı.


Bodrum’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü rock Şarkıcısı Barış Akarsu, ölümünün ikinci yılında Bartın’ ın Amasra ilçesinde düzenlenen etkinliklerde anıldı.

EVRENSEL: Bartın Valisi Halil Işık, Akarsu’nun ölümünün ardından ‘Evrensel bir sevgi bıraktığını’ belirtirken, İngiltere, İran, ve Türkiye’nin bir çok kentinden gelen Barış hayranları, Akarsu’nun kabrine kırmızı beyaz karanfiller bıraktı.

YURT DIŞINDAN : Öyle ki, İngiltere’den, Almanya’dan, ve İran’dan Barış için turistler gelmişlerdi. Amasra Belediye Başkanı Timur, ‘Etkinliklerin yerine, keşke şuracıkta konser dinliyor olsaydık. Bunu çok isterdik. Trafik kazaları , önemli canlar alıyor. Barış kardeşimiz, önemli roller oynadı. Halâ oynamağa devam ediyor. O’nu kalbimizde yaşatıyoruz. Ve buraya; Gerek yurt dışından, gerekse yurt içinden gelenlerle, onu, minnet ve sevgiyle anıyoruz’ şeklinde konuştu.

BU NE BÜYÜK SEVGİ?: Her yıl 30 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasında yapılan Akarsuyu anma gününün ikinci yılında düzenlenen etkinlikler sona ererken, Barış Akarsu’nun heykeli etrafından ayrılmak istemeyen sevenleri, bütün gece başında nöbet tutarak, heykelini aydınlattılar.

Bir sevgi halesi ile taçlandı Akarsu sevenleri… Barış için Amasra Belediyesinin gösterdiği gayret ve hassasiyet, yurt çapında biliniyor. Sanatçının babası da bir belediye çalışanı idi zaten

DUYGULU BİR KONUŞMA: Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur’un duygulu açılış konuşmasından sonra etkinliklere geçildi. Yüreklerden eksilmeyen o sızı ile Barış’ın hayalinin hakim olduğu bir nevi anma törenlerinin devamıydı bu etkinlikler.

AH O TRAFİK! : Akarsu sevgisi ile sessiz ve derinden etkilenen çoğunluk, gençlerden oluşuyordu. ‘’Trafik terörüne hayır!’’ sloganı altında trafikte barış olsun sergisi de tertiplenmişti. Birlikte gezildi.

ETKİNLİKLER: Barış uçurtma şenliği, amatör rock gurupları şarkı yarışmaları, ön elemeleri, yelken kulübü, voleybol turnuvası, havai fişek gösterileri, şiir yarışmalarının sonunda, topluluk, topluca Barışın kabri ziyaret etti.

Ünlü pop şarkıcısı Murat Boz, Akarsu için Mendirekte geceleyin sahne aldı. Yerli ve yabancı Barış hayranları pop konserini dinledi. Barış Akarsu’ nun söylediği ‘ Islak ıslak’ şarkısı da, Murat Boz tarafından seslendirilirken, herkesin gözleri, uzun müddet nemlendi

RESİMLER: Amasra Belediye Başkanı M. Emin Timur, Barış için yapılan heykeller, bir Barış posteri ve İstanbul’da kullandığı cam muhafazası içindeki motosikleti .

NOT: Resimleri anında bana temin eden Amasra Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Sayın İbrahim Gürel’e teşekkür ederim. (Resimler, onayda)

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..