Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '08

 
Kategori
Haber
 

Barış Akarsu ile yeniden..

Barış Akarsu ile yeniden..
 

Bartın ve Amasra kararını verdi.Sanatçı BARIŞ AKARSU için adına festival yapılacak.O, unutulmayacak


Her yıl 5-8 Haziran tarihleri arasında yapılmakta olan 26. cı ‘Bartın Kültür, Sanat, Turizm ve <ı>Çilek Festivali coşku içinde kutlanırken, talihsiz sanatçı <ı>Barış Akarsu anısına da 4-6 Temmuz 2008’de bir festival düzenlenmesi kararı alındı. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl bir trafik kazasında kendisini kaybetmiştik. Ölüm tarihini de içine alacak bu anma festivali, ikisi bir arada <ı>saygı ve sevgi yumağı olacak.Ve de Barış Akarsu ile <ı>‘Yeniden’ diyeceğiz her mevsimde.<ı>Unutulmayacak.

26. Çilek Festivalinde dereceye giren yarışmacı ürün sahiplerinin mahsulleri derecelendirilerek ödüllerinin verildiği organizasyonda çeşitli etkinliklerle halk eğlence ve sanata doydu. Her yıl olduğu gibi de ‘<ı>Çilek güzellerine’ hediyeleri verilirken, coşkulu kalabalıklar Stadyumda Alişan ve Muazzez Ersoy'a alkış tuttu.

Çilekli pasta yarışında ortaya çok zevkli kompozisyonlar çıktı. Üç genç kızımız , ‘<ı>Çilek güzeli yarışmasında’ dereceler alırken, çilek yetiştiricileri de değerlendirildi..

İlginç çilek festivalinde ayrıca Kız Meslek Lisesi öğrencileri, okulda öğrendiklerini, halk üzerinde <ı>ücretsiz uyguladılar. Kimisi saç kesti, boyadı. Fön çekti, yıkadı. Kimisi cilt bakımı yaptı.

<ı>NE DEDİLER: ‘Şenlikler nasıl geçiyor diye sorduk. TİMURHAN <ı>GÖKMETE: ‘’Abi, Bu yapılanların hesabını seçimlerde soracağız. Bartın Belediye Başkanının bu festivalde HEMA’yı sponsor seçmesi ve yetkililerine ödül verdirilmesi, Bartın Halkına yapılan ihanetin tescilidir.(HEMA, bilindiği gibi Bartın ve Amasra’da kömür çıkarmak istiyor.Teşebbüse geçildi. <ı>Halk tedirgin ve karşı çıkıyor) <ı>Bir değer başkası (İsim vermedi) ‘’ Memleket bir değer (!) daha kazandı. Ne kadar gururlandık bilemezsiniz. Bartın’ın bir çilekçi güzeli eksikti. O da tamamlandı ayrıca. Esef duydum, yaralandım. Neden? Sponsor kuruluş başkası olmalıydı.’ <ı>MEHMET SAĞIROĞLU: ‘Hem çileklerimiz ünleniyor. Değer kazanıyor. Cebimize para giriyor. Hem de eğlenip memleketimizin ünü artıyor. Fena mı?’’ Bir diğer öğrenci (<ı>İsimsiz) Üreticinin teşvik edilmesiyle iç ve dış pazarlarda kalitemiz artıyor. Daha çok üreticinin katılmasını beklerdik’ dediler.

<ı>ÇİLEK GÜZELLERİ: Yeşim Girgin birinci olarak Çilek güzeli seçildi. Finale on kız kalmıştı.

<ı>ÜRETİCİLER: Birinci, Zeynep Öztürk. 2. Nigar Tekeci ve 3. Yaşar Kurt seçildi.

<ı>PASTACILAR: Bartın Y.Sevenler Derneğinin organize ettiği ‘Çilekli pasta’’ yarışmasında 1. Sevgi Yay, 2. Çiler Gevrek ve 3. Şermin Duran seçildiler

<ı>

<ı>ÇİLEK: Çilek, her sanayiide elverişli, hoş kokulu, vitaminleri bol, kanser hücrelerinin çoğalmasını durduran bir meyve. Pastası, reçeli, kompostosu, dondurması, şarabı, likörü ve <ı>şırası yapılabiliyor.

Köklerinin yüzde 90’ı 15 santimlik toprak derinliğindeki bu bitkinin ne kadar çok yaprağı varsa, o kadar da çok çilek salkımı var demek oluyor. <ı>Arsız bitkidir. Her yerde yetişir. Sulak arazide ise en kalitelisi. Bartın çok sulak bir yer. Çilek yetiştiriciliği ekonomide önemli bir girdi sayılıyor.Bu bilgileri <ı>orada edindik.

Gelecek yıldan itibaren iki şenliği peş peşe kutlayacağız. Barışı sevenler bir araya gelerek mumlar yakacaklar. O gün ağlayacaklar.

Bol havai fişeklerin atıldığı, bol bol çileklerin yendiği, sergilerin çeşitliliği, <ı>folk gösterileri ile bir festival daha geçti böylelikle.

<ı>RESİMALTLAR1: 1- Çileklerin tadına bakıldı bir bir 2- Cumhuriyet alanı doldu taştı 3- Güller içindeki tören alanı <ı>4- Derece alanlar bir arada 5- Bartın Belediye Başkanı ve folk ekibi 6- En çok alkışı toplayan sanatçı M.Ersoy 7- Yarışmacılar 8- Ersoy, Bartın Belediye Başkanı ile 9- Çilek güzeli birincisi 10- Diğer çilek güzeli yarışmacıları 11- Çilek güzeline mikrofon uzatıldığında konuşamadı. Çok heyecanlıydı 12- Çilek kompozisyonu çok beğenildi 13- Çilekli pastadan derece alanlar toplu halde 14- Bir başka çilekli pasta örneği 15- Öğrenciler ücretsiz çalıştılar 16- Her şey ücretsizdi 17- Barış Akarsu 18- Halk çok ilgiliydi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..