Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Barış Akarsu'ya veda

Barış Akarsu'ya veda
 

Sevemem vedaları..."elveda''ları...Hele böylesine erkense, böylesine zamansızsa, böylesine gençse. Gidişini az önce duyduğumda, sana yakışan bir veda canlandı gözlerimin önünde.Tabii böyle bir veda ne kadar yakışırsa sana sevgili Barış.

Seni tanıyalı ne kadar olmuştu ki daha..''Akademi Türkiye'' ile Merhaba deyişinin, gün gün yükselen performansını, sahnedeki rahatlığını, ölçülü diyaloglarını görüşümüzün üzerinden geçen zaman çok mu fazlaydı.. Nasıl da güzel söylüyordun Cem Karaca'nın ''Islak Islak'', ''Resimdeki Gözyaşları''nı. Nasıl da benziyordu sesin, ''ben işçi çocuğuyum'' derken özünden gelen sevgin. Ya o sırma saçların..Savururken dönüp baktığın, uzun dalgalı, gür ve güzel saçların..

Küçükler, yaşıtların, büyüklerin, herkes sevdi, sevdik seni. ''Barış'' ve ''Deniz''lere olan sevgiden mi, Amasra'lı oluşundan mıdır bilmem ama farklıydı gönlümdeki yerin. Arkadaşım, yakın çevremden olmasan da tanıdığım, Cem Karaca şarkılarını keyifle dinlediğimdin. O sıcak, sevecen, sevgi dolu gülüşün ve gözlerinle.

Arkanı dönmüş giderken, şöyle saçlarını savurup dönüp bakışın var ya.. O sıcak, sevecen, sevgi dolu gülüşün ve gözlerinle. Hani sahneden ayrılırken sevenlerini selamladığın gibi sağ elin havada..Ne ellerin, gülüşün,güzel gözlerin, ne de şarkıların var..Dört günlük umutsuzluk içindeki umutlu bekleyişin ardından gidiyorsun..Yoksun artık..Kerim Tekin, Ajlan Büyükburç gibi..Perde iniyor yavaş yavaş...Son sahne, son perde. Alkışlarla, hayranlıkla, sevgiyle ve kederle uğurlarken seni.
Eminim gittiğin yerde yine güzellikler seni bekliyor.
Gülüşünle...
Sevgi dolu gözlerinle...,
Sürekli salladığın sağ elinle giderek uzaklaşıyorsun güzel adam.
Anlaşıldı dönüş yok artık.
"Dön" demenin yararı da yok. Işığa yürüyorsun, ışığın bol olsun. Sana el sallayamıyorum. Seni alkışlıyorum. Kısa ömrüne sığdırdıkların ve gönüllerimize yazdıkların için.
Su gibi akan kısacık ömrünle güle güle..
Güle güle Barış Akarsu..
Güle güle.


resim kaynağı:www.powerclub.com.tr
 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..