Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Barış'dan ötürü

Barış'dan ötürü
 

'Bu bir inanç öyküsüdür. %10- 20 ihtimal üzerine oynanan bir kumarın öyküsü. Kutsal bir savaşın, kazanılmış zaferinin belleğime kazınacak öyküsü.

Yatırıldığı günü hatırlıyorum. Yüzü gözü karkara, eller ayaklar kan içinde, duman solumuş olduğundan nefesi is kokuyordu. Bir yangının içinden çekip çıkarmışlardı onu, 2- 3 hastane ve kent gezdikten sonra yataklarımızın kaderi ile onunki birleşmiş ve boş olan tek yatağımıza yatırılmıştı. Tedavi sürecinde çok ağrılı olmasına rağmen yapması gereken yürüme, öksürme egzersizleri sırasında, hemşirelere kök söktüryordu ama, bu zamanlar dışında dünya tatlısı bir adamdı. Korkulan oldu. Dumandan etkilenmiş olan akciğerleri, fırsatçı bir mikroorganizmanın istilasından kurtulamadı ve kitap defter ansiklopedi nereye baksanız yaşam şansının en fazla %30 gösterildiği bir zatürreye yakalandı.

Üç haftasını uyutularak, solunum ve diyaliz makinasına bağlı geçirdi. 24 saat başında duran bir ekip vardı; temel yaşam hizmetini eksiksiz veren bir hemşire grubu, strateji belirlerlerken bilgi birikimini ve deneyimlerini zorlayan bir doktor ekibi, 'o tetkik bu tetkik hemen yetiştir' isteklerini koştur koştur yetiştiren klinik personeli, sevgisinin inancını hiç kaybetmeyen bir güzel aile.

Herşey yapıldı, gerisi ona kalmıştı. Yaptı. Zatürre geriledi, böbrekleri çalışmaya başladı ve o mucize gerçekleşti. O şimdi evinde, ailesiyle, sevdikleriyle...

Böyle güzel biten her öykünün sonunda bir hüzün dolar içime, sonu böyle bitemeyenler için...'

diye yazmışım zamanında, silmişim sonra yazıyı, insanlara bu ağır ikilemi yansıtmaktan kaçınmışım belki.


Oysa şimdi tam günü...

Çünkü Barış ve emekçileri başaramadı. İhtimaller üstüne oynanan bir çaba sonuçsuz kaldı.

Güzel bir insanın engelenebilir bir nedenle, yok yere yarım kalan öyküsüne yandık hep birlikte.
Kaza sonrasındaki ağır durumunu düşününce, hatırda tutmak gerek ki, bazen uçup gitmek mi? buralara dönmek mi? sorusu yanıtsız kalıyor...

Yaşam ya da herneyse, böyle durumlara hızla el koyuyor, insanları aşıyor,
'Sen hep genç ve sağlıklı hatırlanacaksın' diyor...

Ardında kalanlara kocamaaan 'keşke' ler kalıyor, taşınması güç keşkeler...

Allah sevdiklerine sabır versin...Yeri cennet olsun.

 
Toplam blog
: 146
: 1061
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

Hep yazmak istedim. İnsan düşüncelerini yazıya dökünce kendi başınadır çünkü, kaygısız, katıksız ..