Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Barış'ı, Japonlar da yalnız bırakmadı

Barış'ı, Japonlar da yalnız bırakmadı
 

Barış Akarsu. Kendisini, Japonlar da yalnız bırakmadı


Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında 29 Haziran tarihinde yaşamını yitiren ünlü Rock Şarkıcısı Barış Akarsu ölümünün 3. yılında mezarı başında dualarla anıldı. Yüzlerce Barış Akarsu hayranı Amasra Kültür Park'ta bulunan Barış Akarsu heykelinin önünde toplanarak, kırmızı karanfillerle Kültür Park'ından Amasra Şehir mezarlığına kadar yürüyüş korteji eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Amasra Belediye Meclis üyeleri, bazı dernek yöneticileri, Barış Akarsu'nun annesi Hatice Akarsu, yerli ve yabancı Barış Akarsu sevenleri katıldı.

Kırmızı ve beyaz karanfiller eşliğinde mezarlığa giren yüzlerce Barış Akarsu hayranları, ünlü sanatçının mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından mezarlıkta Yasin-i Şerif okutuldu. Mevlit okunmasının ardından dualar yapıldı ve aile tarafından hazırlanan dolma, helva, lokma ve içecekler mezarlıktakilere dağıtıldı.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Barış Akarsu'nun ölümünün herkesi üzdüğünü ve Amasra halkının yas tuttuğunu söyledi. Timur, "Çok genç yaşta kaybettik kendisini. Biz her yıl olduğu gibi bu yıl da anma etkinliklerini yapıyoruz. Bugün mezarı başında anıyoruz. Hafta sonu da müzik günleri ile Barış Akarsu'yu anmış olacağız" dedi. Muğla'nın Bodrum ilçesi Torba Kavşağında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun Güney Kore'de bulunan hayranları, ölüm yıldönümü için Bartın'ın Amasra ilçesine geldi.

Güney Kore'nin Seul kentinden gelen Yang Tae İl, Park Sang Hun, Hwang Sung İn ve Park Seyeong, ünlü sanatçının ölüm yıldönümünü unutmadı. Barış’ı yalnız bırakmadılar.

Güney Kore'den gelen Kwandong Üniversitesi öğrencileri, Barış Akarsu'nun Amasra'da düzenlenen ölüm yıldönümü etkinliklerine katıldı. Barış Akarsu'nun heykeli ve motorlarını ziyaret eden Koreli öğrenciler, daha sonra Barış Akarsu'nun annesi Hatice Akarsu ile görüştü. Barış Akarsu'nun mezarını da ziyaret eden öğrenciler, hem mutluluğu hem de üzüntüyü bir arada yaşadı.

Barış Akarsu'nun evrensel bir sevgi bıraktığını söyleyen Koreli öğrenci Hwang Sung İn, "Biz daha önce Barış Manço'yu duymuştuk. Sonra Barış Akarsu kendini gösterdi. Türkiye'de bir çok genç Barış Akarsu hayranı. Genç yaşta kaybettik, çok üzgünüz.

Anne Hatice Akarsu da 28 yaşında ölen oğlunun mezarı başında, “Doğum günün kutlu olsun oğlum” diyerek ağladı. Baba İsmail de sinir krizleri geçirdi, polisler kendsini zor ikna ettiler.

Barış Akarsu Anma ve Müzik Günleri kapsamında , cumartesi günü İsmail YK, pazar günü ise Bulutsuzluk Özlemi konser verdi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..