Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '09

 
Kategori
Siyaset
 

Barış istiyoruz

Barış istiyoruz
 

Barış her zaman göz ardı edilen bir duraktır. Uzlaşmayla, anlaşmayla, kandan şiddetten bıkan insanların sesini yükseltmesiyle gelişebilecek, filizlenebilecek ve ancak o zaman adım atılabilecektir. Bu ülkede silahların susmasının zamanı geldi.

Medeniyetten bahsettiğimiz, teknolojinin doruk noktalarına ulaştığı, insan ırkının çok fazla yol aldığı bu çağda ülkemizde yeni yeni sorunlar çözülmeye başlanıyor maalesef. Görülen o ki bu zamana kadar bırakılmasında şaşılacak bir taraf yok.
İnsanlar hep bir ağızdan barış istiyor fakat hep o “ama”larla başlayan cümleyi kuruyor. Kimse taviz vermek, uzlaşmak istemiyor, savaşanlar hangi duygularla savaşa başladıysa , barış deyince de aynı duygularla inadına devam ediyor.

İnsanlarımız barışa hazır gibi görünüyor kimse gencecik askerler ölsün istemiyor. Hiçbir anne oğlunun/kızının dağda kaybolmasını, ölüsünden bile bihaber olmak istemiyor. Dağa çıkan o insanların anneleri de, askere giden o gencecik yüreklerin anneleri de istemiyor savaşı, kimse istemiyor oğlunun kızının ölmesini. Peki o zaman uzlaşalım, barışalım, unutalım geçmişimizi, eşit şekilde dillerimizin farklılığı kültürlerimizin farklılığıyla sevelim birbirimizi. Tahammülsüzlük olmasın ya da ben duygusu atılsın içimizden hem de hınçla parçalayarak atalım o duyguyu. Anayasaya göre Kürt arkadaşlarımıza Türk denmesin. Türkiye vatandaşı olan herkes Türk olmasın atalım içimizden şu kimlik bunalımını. İnsanların ana dilini öğrenmelerini engellemeyelim. Dinlerini kendi dilleriyle yaşamalarını engellemeyelim. Barışa en yakın olduğumuz bu dönemde artık “ama” demeyelim en önemlisi. Cümlelerimize “ama” yerine, “geçmişi unutmaya hazırım” diye başlayalım. En başta biz halk, biz siviller inanalım barışa, barışa doğru çevirelim yüzümüzü ve barış isteme hakkımızı elimizden alan güce haykıralım.

Bu sefer barış istiyoruz, yalan, oyun istemiyoruz. Eşit yaşamak ve özellikle yaşamak istiyoruz. Yaşam hakkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Dilimizi istiyoruz. Düşüncelerimizi özgürce dile getirebilmek, düşüncelere saygı duymak ve düşüncelerimize saygı duyulmasını istiyoruz. Silahlar sussun istiyoruz. Bunu hukuk ve demokrasi çerçevesinde istiyoruz.

Barışa, huzura olan özlemimizi dindirmek istiyoruz.

Biz bir avuç değil milyonlarız ve “ama”sız koşulsuz uzlaşma istiyoruz.

Biz salt barış isteyenler, işte şimdi zamanı, barışa atılacak ilk adım için sesimizi yükseltelim.

Yalana dolana değil BARIŞA ihtiyacımız var !

 
Toplam blog
: 14
: 765
Kayıt tarihi
: 01.08.09
 
 

1989 Adana doğumluyum, Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencisiyim. Edebiyatla yakından ilgiliyim ayrıca..