Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '07

 
Kategori
Müzik
 

Barış Manço 2007

Barış Manço 2007
 

1999 Ocak ayının 31’inde saat 23’ te aramızdan ayrılışmıştı Barış… 1991 yılında devlet sanatçısı olan Barış Manço Ülkesini dünyaya, dünyayı ülkesine tanıtan sanatçıdır Barış Manço…

Çok severdi vatanını Barış Manço. Fransa'da bir televizyon kanalının canlı yayınına konuktur… Karşısında küstah bir spiker vardır ve Barış Manço ile dalga geçmektedir. . . Barış Manço daha fazla dayanamaz ve spikere "yanınızda kâğıt para var mı? "

Diye sorar! Bu soruya spiker şaşırır ve "evet var ama n'olacak" der. . .
Barış Manço ısrar edince spiker cebindeki kâğıt paraları çıkartır. . .
Barış Manço spikere sorar:
"Bu paranızda fotoğrafı olan kişi kim? "
Spiker:
"General. . . . . . . " Barış Manço diğer paralardaki fotoğrafları olan kişileri de
sorar, spikerin verdiği cevaplar hep aynıdır, "General. . . . . . . ", "Amiral. . . . . . . . . . . ", "Komutan. . . . . . . . . . . . . " Spikerin bu "falanca General, falanca Amiral, falanca Komutan" cevabından sonra, bu sefer de Barış Manço cebinden Türk paralarını çıkarır. . . Spikere der ki:
"Bu parada fotoğrafı olan kişi Mehmet Akif Ersoy'dur. Şairdir. . . Bu fotoğraftaki kişi Mevlana'dır. Düşünürdür. . . Bu paradaki fotoğrafı olan kişi Fatih Sultan Mehmet’tir. Adaletin sembolüdür. . . Bu paradaki kişi ise Atatürk'tür. "Yurtta barış, dünyada barış" diyen kişidir. . . Bizim paralarımız bunlar. . . Biz Türkler ince ruhlu, kibar, medeni insanlar olduğumuz için paralarımızın arkasına "şairlerimizin", "düşünürlerimizin", "bilim adamalarımızın" fotoğraflarını bastık. . . Siz Fransızlar, paralarınızın arkasına hep savaş adamlarının fotoğraflarını basmışsınız!" der. . .
Barış Manço'nun bu müthiş cevabından sonra televizyon yöneticileri canlı yayını keserler ve spikeri oradan kovarlar, başka bir spiker yerine gelir ve canlı yayın yeniden başlar, yeni spiker Barış Manço'dan ve Türklerden özür diler, programa böylece devam edilir. . .

Şöyle diyordu bir gün Barış Manço “Saçlarıma daha da aklar düşecek ve bir gün gelip Allah bu saçları geri alacak. Önemli olan bu geri alış sırasında hakkını vermiş olmam. Gelecekle ilgili hayallerim bunun hakkını vermek için yapacağım mücadeleyle süslü. Beni benim değil, benden sonra insanların anlatması önemli. Yani gelecek kuşaklar için bir ‘Yâd-ı Cemil' olmak istiyorum. Tek niyet ve gayretim işte bundan ibaret. ’’

Hatırlarım bugün gibi sessiz geçen son geceyi
Başın öne eğik bir suçlu gibi bana verdiğin hediyeyi
İki küçük kol düğmesi bütün bir aşk hikayesi
İki düğme iki ayrı kolda bizim gibi ayrı yolda
Akşam olunca sustururum herkesi her her şeyi
Gelir kol düğmelerimin birleşme saati
Usul usul çıkarır koyarım kutuya yan yana
Bitsin bu işkence kalsınlar bu arada
Heyhat sabah gün ışıldar yalnız gece buluşanlar
Yaşlı gözlerle ayrılırlar düğmeler gibi
Bizim gibi bizim gibi ayrılırlar bizim gibi ayrılırlar

Ölümünün sekizinci yılında (31 Ocak 2007) seni rahmetle anıyoruz Barış Manço.

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..