Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '13

 
Kategori
Müzik
 

Barış Manço hakkında bilinmeyenler nelerdir?

Barış Manço hakkında bilinmeyenler nelerdir?
 

Barış Manço Hakkında bilinmeyen aslında o kadar çok şey vardır ki ! Barış Manço şarkıları, Barış Manço kiyafetleri ve el hareketleri aslında Barış Manço’nun kişiliğini bize sunmaktadır.

Barış Manço ‘nun keşke kelimesini hiç sevmediğini,  şarkılarını yere  yüz üstü uzanarak yazdığını ve en çok bamya yemeğini sevdiğini bilir miydiniz ?

Barış Manço Dünya’ya özel bir misyon için gönderildiğini düşünmekte idi ve böylede yaşadı. Yaptığı şarkılarda insanlara hep öğütler verdi. Ancak bu öğütleri verirken kırmadı, incitmedi veya sivrilmedi. Barış Manço hayatı boyunca hiçbir zaman siyasi patent taşımadı. Yaptığı programlardaki  gibi 7’den 77’ye herkesin Barış Ağabey’i oldu. Barış Manço insanları kırmaktan çok çekinirdi, kişilerin haklarına kesinlikle saygısızlık hiç yapmadı. Herkesi olduğu gibi kabul edebilen,  yaşlı,  genç,  çocuk hiç fark etmeden hepsi ile iletişim kurabilen bir yapıda idi. Hatta hayvanlar ile de iletişim kurabilen biriydi…

Barış Manço’nun vefatından sonra adına kurulan Barış Manço Rock Derneği ise bu felsefede Barış Manço kişiliğini yaşatmak için uğraş vermektedir.

Barış Manço kimi şarkısında sebzeden, kimi şarkısında hayvandan ve kimi şarkısında aşktan bahsederken aslında her birinde ortak bir dil kullandı ; barış, hoşgörü, iyi niyet ve dürüstlük üzerine örtülü tatlı dil !

Kaynak :  Barış Manço Rock Derneği

 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..