Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '08

 
Kategori
Müzik
 

Barış Manço'nun Türk Milleti'ne vasiyeti

Barış Manço'nun Türk Milleti'ne vasiyeti
 

Barış Manço


Barış Manço’nun pek bilinmeyen / güme gitmiş eserlerinden biri olan ve "Kayaların Oğlu 2023" adlı şiirini bu ülkenin gündemine sokabilmek için, yayınladığım "Siyaset Peygamber Mesleğidir / Amerika Kâbe'nin Üstünde Dansöz Oynatacak" kitabımın önsözünü "Kayaların Oğlu"na ayırdım.

Bu da yetmedi, "Kayaların Oğlu" ile ilgili “Kayaların Oğlu Nöbette!” bir makale yazdım ve bunu Barış Manço ile ilgili olan "Türk Kültürü'nün Karbon Kâğıdı / Barış Manço Destanı" (http://yataganbaba.tr.gg) kitabımda yayınladım.

Bu da yetmedi, katıldığım bütün radyo programlarında ve televizyon programlarında da gündemde tuttum. Konuşmama başlarken ve bitirirken "Kayaların Oğlu" şiirinden bir dörtlük okuyarak başladım ve bitirdim. Denizli'de millet bu şiiri neredeyse ezberledi, nasip olur da bir gün ulusal televizyonlardan milletime seslenme fırsatım olursa bütün Türkiye'ye de ezberleteceğim.

.
> “KAYALARIN OĞLU” ve “2023 TÜRKİYESİ”…

"Kayaların Oğlu"nun içinde geçen "2023", Cumhuriyetimizin çeşitli badireler atlatacağı ve 100 yıl içinde olgunlaşacağı ve o andan itibaren o asrın "Türk Asrı" olacağını anlatmaktadır.

Çünkü Cumhuriyetimiz 1923'de kurulmuştur. 1923 tarihteki en büyük "Türk Devrimleri"nden biridir. Yani "yeni bir Kayaların Oğlu", Tarihinde hiçbir dönemde hiç kimseye boyun eğmemesine rağmen, Osmanlı İmparatorluğu zamanında 200 yıllık kötü gidişe rağmen toparlanamayan ve yok olma aşamasına gelen Türk adı / vatanı, 1923'deki Türk Devrimi ile yeniden doğmuştur, yaralarını saracaktır, 200 yıllık çöküşü 100 yılda yükselişe döndürecek ve 2023'de tarihte olduğu gibi gene Türk gücünü, zekâsını, çalışkanlığını dünyaya gösterecektir.

Yani Türkler, 200 yıllık o çöküşten beri süren "dünyada kervanın arkasında nal toplama"dan kurtulacak ve yeniden dünya tarihinde olduğu gibi İnsanlık Kervanı'nda (bilimde, siyasette, sanatta, sporda, ekonomide büyük başarılar kazanarak) eski parlak dönemlerine dönecektir. Barış Manço’nun bahsettiği bu "yeni bir Kayaların Oğlu" bir kişi değil, "zihniyet devrimi"ni yapmış olacak olan "Türk Milleti"dir. Türkiye Cumhuriyeti, asırlık öz kardeşleri olan –şiirdeki ifadesiyle- "asırlardır sağında-solunda durmakta olan diğer Çınarlar'la birlikte" bu destanı yazacaktır. Yani Türkler, başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere diğer Türki Cumhuriyetleri ile birlikte dünyada yeniden kervanın önüne geçecektir.

.
> TÜRK DESTANI, “BİRLİK - BERABERLİĞE” BAĞLI!

"Kayaların Oğlu"nu zaman diliminden / tarihlerden soyutlarsak, o zaman bu şiirin verdiği mesaj daha da bir anlam kazanır. Bu gözle bakarsak benim diyeceğim şudur: "Kayaların Oğlu" şiiri, "Barış Manço'nun Türk Milleti'ne VASİYETİ'dir!"

Özellikle benim sürekli gündemde tutmaya çalıştığım o bölüm, Türklerin yeniden Dünya Markası olabilmesinin olmazsa olmaz şartıdır. O bölümde şöyle deniyor:

Sayısız irili-ufaklı kaya parçaları vardır bu topraklarda,
Ve sen benim oğlum ve sen Kayaların Oğlu,
Bu taşı toprağı bir arada tutacaksın!
Kolay değil Kayaların Oğlu olmak!
Kuzeyden esen soğuk rüzgâra,
Güneyden esen kavurucu sıcağa karşı,
Koruyacaksın onları!

Evet bu böyledir. Sözlerinin tamamını http://www.youtube.com/watch?v=flydUdJrXFA linkinden / bağlantısından izleyebileceğiniz bu şiirde belirtildiği gibi, Türkiye Türk-Kürt-Laz-Çerkez onlarca “irili-ufaklı kaya parçaları”ndan oluşan bir ülkedir. Güçlü olması da bunların “bir arada tutulması” ile mümkündür. Son yıllarda bu etnik kökenler sürekli kaşınmakta ve bu “irili-ufaklı kaya parçaları” bağlı olduğu bütünden koparılmaya çalışılmaktadır. Bu Millet “2023”ü görmek istiyorsa veya “2023”ü görmesi gerektiği gibi görmek istiyorsa, buna dikkat edecek. Bu kalleşçe oyunu bozacak olanlarsa başta Kürt Kardaşlarımdır. Çünkü bu tehlikeli oyunun en büyüğü onların üzerinde oynanmaktadır.

2023’de “sayısız irili-ufakalı kaya parçaları”nın bir arada olduğu ve Cumhuriyetimizin 100.yılında tarihe “Türk Asrı”nı yaşattığımızı görmek umuduyla, Barış Manço ağabeymizi vefatının 9.yılında da rahmetle anıyorum.

Sevgili Barış Manço! Türk Milleti’ne Vasiyetin gözüyle baktığım “2023” şiirinde söylediklerinin icabını yapacağız. Dış güçlerin bütün kalleşçe oyunlarına rağmen bu “sayısız irili-ufaklı kaya parçaları”nın bir arada tutmaya çalışacağız. Yetiştirdiğin Adam Olacak Çocukların bu “sayısız irili-ufaklı kaya parçalarının” birbirinden ayrılmasına izin vermeyecek.

Yani; gözün arkada kalmasın. Çünkü Türkiye’de, Kayaların Oğlu nöbette!...
.
.
.
NOT: Okuduğnuz Makale; "Dağı Aşan Deve: Barış Manço" Kitabımız'da yer almaktadır... Diğer Makaleleri okuyabilmek için, Kitap'ı sipariş verebilirsiniz:

Dağı Aşan Deve: Barış Manço | http://dagiasandevebarismanco.tr.gg  | 0537 411 59 83
.
.
.
INTERNET SİTESİ:
Resmi Site | http://www.yataganbaba.com

İNTERNET PROGRAMLARI:
Beyyine Arayışyarı | http://www.youtube.com/beyyinearayislari
Kur'an'daki İslâm | http://www.youtube.com/yasarnuriozturk

İNTERNET GAZETESİ:
Dönence | http://www.donence2023.com

SOSYAL MEDYASI:
Twitter | http://www.twitter.com/m_yataganbaba
Facebook | http://www.facebook.com/muratyataganbaba
 
İLETİŞİMİ:
0537 411 59 83 | muratyataganbaba@gmail.com

 
Toplam blog
: 31
: 4637
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

YAZAR, Gazeteci, Yayıncı, Programcı... Yayınlanmış "12 Kitap"ım ve Yarışma'da 1.olmuş "Sinema Fil..