Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

Barış Manço

Barış Manço
 

Aslında bugün Ankara'da bir lokantayı tanıtacak iken dün akşam TRT 1' de Funda Arar ile Kıraç'ın programında Barış Manço'yu anmalarına şans eseri rastlayınca bu konuda yazmaya karar verdim. Aslında vefasızlık örneği ülkemizde böyle bir program yapılması çok şaşırtıcıdır. Vefanın İstanbul'da bir semt ve boza markası olmadığını ve hala böyle insanlar var olduğunu gösterdikleri için Funda Arar, Kıraç ve TRT yönetimine teşekkür etmek gerekir.

En çok takıldığım ve kızdığım nokta ise programda yoldan geçen vatandaşlara Barış Manço hakkında düşüncelerini sorduklarında bir tane bile olumsuz konuşan, unutmuş olan olmadı. Zaten cenazesine katılan yüzbinlerde unutulmayacağını göstermişlerdi. Ama bu programa kadar Barış Ağbi, ölüm yıldönümünde o da ya haciz haberleri ya da karısı ya da çocuklarının anma törenlerine gelmedikleri hakkında haberleri ya da meşhur olmak isteyen bazı ahlak ve utanma yoksunu kişilerin beraber olduk diyerek çıkar sağlamaya çalışma haberleriyle anılırdı.

Barış Abi bu mudur? Böyle mi anılmalıdır? Türk pop müziğini yurt dışında tanıtan insan, yine bu programda da gösterince tüylerimi diken diken eden Japonlar'ın ayakta alkışladığı bu insanı biz haciz haberleri ile gündeme getiriyoruz. Başka bir ülkede olsa böyle bir sanatçı - kelimenin tam hakkıyla sanatçı - bırakın evine haciz gelmesi, ölümünden sonra bile tüm sülalesini geçindirecek maddi gücü olurdu.

Bugün Barış Manço'nun yanında sanatçı bile denmeyecek Elvis Presley'in anılışına, ölümünden sonra bile para basışına bakın bizde Barış Abi'nin durumuna bakın. Artık Barış Abi'yi bu eziyetten - öbür tarafta kemiklerinin veya ruhunun ızdırap çekmesini - önleyelim, Barış Abi'yi bu haberlerle anmayalım. Kim öncülük eder bilemem ama -Milliyet Gazetesi olabilir- bir bağış kampanyası düzenleyip sadece gerçekten sevenlerinin katkılarıyla bile bu borçlar kapanacaktır. Artık ölüm yıldönümü olan 31 Ocak'ta Barış Abi'yi bu tür haberlerle anmak istemiyorum.

Barış Manço, Elvis Presley'in yaşadığı kutlamayı, saygınlığı hak etmiyor mu? El en ünlü sanatçısını öyle ismine ve saygınlığına layık şekilde anarken, sizi bilmem ama bizim böyle bir sanatçımızı böyle anmak gücüme gidiyor, onuruma yediyemiyorum.

Haydi Barış Manço sevenler bizde bu ölüm yıldönümünde Barış Abi'mizi Amerika'lıların Elvis Presley'i andıkları gibi analım. Takdir edersiniz ki Barış Abi daha iyisini hakediyor.

 
Toplam blog
: 12
: 723
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Lise mezunu, memur; siyasete, spora, sanata düşkün birisiyim...