Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Barış sürecine ilk çelme: İmralı zabıtları!!

Barış sürecine ilk çelme: İmralı zabıtları!!
 

internetten alınmıştır


Bekleniyordu; bekliyorduk... Bu barış süreci dikensiz bir yolda yürümeyecekti... Hatta mayınlı bir yoldu bu yol... İlla ki patlayacaktı mayınlar... Ve ilki patladı.

Birileri Habur'u yeniden yaşatmak adına "Ha buradan yak" anlamında bir haber sızdırdı basına.. .Milliyet Gazetesi gazetecililk yaptı yapmaya da bu sızdırma haber sürece çelme anlamına geliyordu.

Süreci baltalamak adına, ellerinde baltalırıyla kenarlara sinmiş bekleyenler hemen meydana atıldılar. Öcalan'ın söylediği  rivayet edilen deli saçmaları bahane edilerek, bu barış olmaz, demeye başladılar.

Her şehit gelişinde hoplayan bu zihniyet, Öcalan'la görüşme yapılınca da hopluyor. Yetmiyor, BDP'lilerle konuşulmasını da istemiyor; Kandil'i zaten yok sayıyor... Peki, bu barış kiminle görüşülecek o zaman?

Aslında, bu zihnihetin yöneticileri, barışın olmasını istemiyor. Bu yüzden barışa giden yolların kavşaklarına tuzaklar kurmuşlar. Hangisine girseniz bir başka tuzak var.

Başbakan Erdoğan, bu otuz yıllık kanlı sürece bitirmek adına, siyasi riskleri göze alıyor; baldıran zehiri ise içeriz, diyor...Oysa, terörü en aza indiren bir güvenlik sistemi kurmuşken...

Bir zamanlar, ölen terörist sayısı ile, şehit sayısını kıyaslayıp ölen terörist sayısı bir fazla ise "zafer" çığlıkları atanlara karşılık, bugünün Başbakanı bir gencin bile kara toprağa düşmesini istemiyor.

Bunun için, kanlı süreci bir an önce bitirmek adına, elinde silah tutan ve onlara emir komuta edenlerle bir barış süreci başlatıyor... Ama, bazılarını kan tutarken, bazılarını kansızlık tutuyor...

Otuz yıllık bir kavga bu... Hala, kuru kahramanlık peşinde koşup hala, iş bozulsun da biz de buradan  nemalanalım, demekten daha hainane ne olabilir?

Bu barış süreci akamete uğrarsa ne olacak?... Tüm silahlı teröristler gelip kendiliğinden teslim mi olacak?... Yine kan, yine kavga... Ne zamana kadar?

Öcalan'ın yanındaki yandaşlarına biraz yüksek perdeden atıp tutması ne ifade eder ki... Önemli olan sürecin tamamlanması kanın durması değil mi?... Yani, pire için yorgan yakılmaz da Öcalan için yakılır mı?...

Dedik ki, bu barışı Türk ve Kürt halkı tesis edecek... Tüm fitnecilerin fitnelerine aldanmadan, bu halk bu sürecin arkasında olacak?... Buna da barış isteyen Başbakan'a desteğini sürdürerek yapacak...

Kuru kahramanlık ve ucuz milliyetçilikle bu halkı bu defa kandıramayacaksınız... Ekmeğini sizin yediğiniz, ama kahrını millete yüklediğiniz "milliyetçiliğiniz" de kandırmaya yetmeyecek...

Bu barış süreci yürüyüyecek; çünkü arkasında güçlü ve kararlı bir Başbakan var...

Ve iyi ki var!

Durmak yok, yola devam usta!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..