Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Barış sürecinin sorulmayan sorusu

Barış sürecinin sorulmayan sorusu
 

Ocak ayının ortalarıydı. Çözüm süreci yeni yeni konuşulmaya başlamıştı. Bir bölüm “Bakalım Erdoğan neyler; neylerse güzel eyler” diğer bölümse “Al yine değişti, yeter artık bir görüşte sabit kal” diyordu.

Babam sordu ilk başta ne diyorsun sen bu konuya diye. “Bundan önceki süreçlere baktığımızda zor” dedim.

Sonra amcam da sordu bir sohbette “Emin sen gazetecisin, sence ne olur” diye. “Valla amca Ak Parti iktidarının her dönemi bu gelgitlerden oluştu. Bundan önce hep bir şeyler oldu ve süreç durdu sanırım yine tıkanır kalır bir yerde” dedim.

Solcular, sağcılar, solcuların içinde liberaller, yenilikçiler buna keza sağcıların içinde milliyetçiler, yenilikçiler, şahin kanat, güvercin kanat hep şunu soruyorlardı: “Sürecin sonu ne olur?”.

Benim kafamdaki soruysa daha farklıydı “Neden şimdi?”.

Başbakan Erdoğan’ın siyasi gelgitlerine baktığımız zaman seçimden hemen sonra özgürlükçü seçime bir buçuk ya da iki yıl kala milliyetçi tavır takınıyordu. Bu gelgit haritası hiç sapmamıştır son barış süreci hariç bakın yakın tarihe.

Herkes bu sefer başka diyordu, sebep olaraksa atılan adımların ciddiyetini ve büyüklüğünü gösteriyordu. Bende bu sefer başka demeye başladım bir zaman sonra ama bir farkla neden dokunulmazlıklar kalksın, teröristle kucaklaşan mecliste olmasın diye demeç verip bizleri seçim öncesi hoş geldin milliyetçi Erdoğan demeye hazırlarken bir an da özgürlükçü olmaya karar vermişti. Bu kadar büyük risk alacak kadar gerçekten başka mıydı bu süreç?

Çok büyük bir riskti bu, sürecin sonucu önümüzdeki seçimin galibini belirleyecek kadar büyük bir risk. Ve belki de süreç halen bu büyük riskten dolayı rayında ve kimse bozmaya cesaret edemiyor.

Çözüm derseniz sabah kalktığımızda göreceğimiz bir şey değildir. Belki 3 yıl sürecek belki 5 yıl. Belki de bir taraf oyunbozanlık yapacak ve tekrar başa saracak makara. Bunu bize zaman gösterecek. Biz bu işte “Devam edin barış olsun ya da bırakın bu işleri vatanı satmayın” diye nara atan ve attığı narayı da kendisinden başka kimseye duyuramayan insan rolünü oynamaya devam edeceğiz. 

Yazının Yayını: http://www.mehmeteminztrk.com/baris-surecinin-sorulmayan-sorusu/

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..