Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Barış ve Demokrasi Partisi'nin Demokrasi'den anladığı

Barış ve Demokrasi Partisi'nin Demokrasi'den anladığı
 

Barış ve Demokrasi Partisi nin Demokrasi den Anladığı


Canım ülkemde, hangi taşı kaldırırsak kaldıralım, altından siyasi kararlar çıkıyor. 

BDP feryat-figan... Yüksek Seçim Kurulu ( YSK ) " Siyasi" bir karar almış ! 

Madde 11 - Aşağıda yazılı olanlar milletvekili seçilemezler:
a) İlkokul mezunu olmayanlar,
b) Kısıtlılar,
c) Yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar,
d) Kamu hizmetinden yasaklılar,
e) Taksirli suçlar hariç, toplam bir yıl veya daha fazla hapis veya süresi
ne olursa olsun ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar,
f) Affa uğramış olsalar bile; 

Bu millet sizi kendine vekil tayin edecek, biraz bilgili olmanız gerekmiyor mu sizlerin ? Altı üstü 6 maddelik bir metni yorumlamaktan aciz misiniz, yoksa işinize mi gelmiyor ? 

Açıkçası BDP nin seçimlerden çekilmesi, kendilerine pek bişey kazandırmayacaktır. Fakat, bu sayede gerçek yüzlerini bir kez daha gösterecekler ve siyasi kanadını oluşturdukları silahlı örgütün sivilleri hedef alan eylemlerine destek vereceklerdir. Siz kendinizi kanunların üzerinde görüyor ve " Kanunun benim istediğim şekilde değerlendirmesseniz, ben de silahımı elime alırım..." diyorsanız ve ardından da " Demokrasiden " " Adaletten" " Siyasetten" söz ediyorsanız, bunun adına ikiyüzlülük derler. 

Demokrasi diyorsanız sandık orada, Adalet diyorsanız Anayasa, Mahkeme orada, Siyaset diyorsanız T.B.M.M. orada... 

Suriye de muhaliflerin kime hizmet ettikleri, maddi kaynakları belli oldu, hep birlikte okuyoruz. BDP nin siyasi kanadını oluşturduğu malum terör örgütü yöneticilerinin de dağ başında kimlerle oturup, muhabbet ettiğine dair fotoğrafları da gördük. Yani sizin kimden emir aldığınız, kime hizmet ettiğiniz, olayları biraz takip edenler için çözümsüz bir soru değildir. Amacın özgürlük, demokrasi değil; bölücülük, terör ve kan olduğu da ABD nin demokrasi getirdiğini idda ettiği ve maddi kaynak sağlayarak kışkırttığı örgütlerden belli... Siz hala neyi savunuyorsunuz ? 

Lakin, şuan özgürlük vaadiyle, baskılarla, silahla kandırdığınız ve desteğini aldığınız Kürt halkı bunun farkına ne zaman varacak, bulutlarını ne zaman dağıtacak, ülkemizde zaten eşitliğin olduğunun farkına varacak bilemiyorum. 

Devlet hizmet götürdükçe, ekonomik olarak doğu illerini kalkındırdıkça bu eşitlik çok daha belirgin olarak ortaya çıkacaktır. Kürt ve Türk halkı, kendilerinden aldığınız evlatlarının hesabını sizden soracak. 

Saygıyla Kalın. 

 
Toplam blog
: 28
: 444
Kayıt tarihi
: 23.04.10
 
 

Merhabalar, Balıkesir de ikamet ediyorum. 30 yaşındayım. Muhasebe işi ile ilgileniyorum. Genel olara..