Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Barış Yarkadaş "kardaş !!"...

Barış Yarkadaş "kardaş !!"...
 

Fetullah, İsrail ve RTE destekçileri..


Barış Yarkadaş adını, önceleri daha çok “CHP’nin günümüzdeki durumu hakkında” yapılan açık oturumlarda CHP gönüllüsü gibi konuşmalarından ve Halk Tv’nin 3G yayınlarındaki heyecanlı ve hiç de inandırıcı bulmadığım “İşte ben şununla konuştum, şunu diyor, bunu diyor.” gibi daha çok kendisinin inandığı ve muhataplarının hiçbir zaman doğrulamadığı heyecanlı tavırlarından.. Bir de arada bir AKP’nin ülkemizi içine düşürdüğü duruma, getirdiği “eleştirilerinden” tanıyordum.

Genelde kanaatim; Bu Barış “kardaş”ın yükselişi ile birlikte, CHP yönetiminde de Gürsel Tekin’in yükselişi, CHP’nin çarşaflılara rozet takması ve bilumum tarikat ve cemaat cenahıyla kol kola girmesine rağmen CHP’nin  ne olursa olsun AKP’ye hizmet eden bir güruha izin vermeyeceği yönündeydi.. O nedenle:  Gürsel Tekin’in gölgesinde ve onun yükselişi ile doğru orantılı olarak gelişen Barış Yarkadaş’ın görüşlerine ve hezeyanlarına da belli bir tolore ile yaklaştım hep..  

Ne zamana kadar?.

Özgür Radyonun geçtiğimiz gün yayınlanan sabah yayınında bu Barış Yarkadaş “kardaş” ın İşçi Partisi ve Doğu Perinçek hakkında söylediği aklın ve hayalin almadığı sözleri dinleyinceye kadar. Bu sözlere daha sonra geleceğiz.

Daha önce Gürsel Tekin’in partideki yükselişi ile Barış Yarkadaş’ın hem bir “gazeteci” olarak hem de Gürsel Tekin’in kuklası olarak parti içindeki yükselişine bir bakalım. Barış Yarkadaş’ın isminin daha çok duyulması ile Gürsel Tekin’in CHP İstanbul İl Başkanı olmasının aynı dönemlere denk gelmesi bir tesadüf mü sizce..

Önce bu Barış “kardaş”’ın tek yetkili olduğu bir internet sitesi kuruluyor. “Gerçek Gündem.com.” Bu site kanalı ile, başta Gürsel Tekin, parti içi çekişme, her türlü sır ve Fetullah’la yakınlaşmalarını perdeleyecek açıklamaları halka özellikle CHP tabanına “haklılarmış gibi” yutturmaya çalışıyorlar. Öyle bir zaman geliyor ki; Hem mali açıdan güçlenen, hem de gittikçe fütursuzlaşan bu site, Psikanalistlerin "Şartlı Refleks" teşhislerine uygun olarak, Barış Yarkadaş kanalı ile CHP içindeki Yurtsever ve Ulusalcı’lara, ilkesiz ve bayağı bir tarzda saldırıyor. O kadarla da kalmıyor, bu Barış “kardaş” ve Gürsel Tekin, yani Kars’lı hemşehrilerim, gün geliyor CHP’nin direksiyonunu ele geçiriyorlar.  (Bu arada bende Kars’lıyım, hemde Susuz’dan. Kurcalasak belki de bu Barış “kardaş” ile aynı köylü veya akraba bile çıkabiliriz. Ama kurcalamaya hiçte niyetim yok.)

Neler diyor bu Barış “kardaş” bir bakalım;

“Daha düne kadar birbirlerini ajanlıkla suçlayan, PKK'lı, CİA'ci, MİT'çi diyen Soner Yalçın ile Doğu Perinçek, şimdi CHP'ye karşı birleşmiş, hedef tahtasına GG'yi (Gerçek Gündem) koymuşlardır...Amaçları CHP'yi zayıflatmak, AKP'yi PKK'yı ve Öcalan'ı güçlendirmektir...CHP delegesi ve tabanı, yoluna Kılıçdaroğlu ile devam etmek istiyor... Bunu 24 Ağustos sonrasında da göreceksiniz... Gün; CHP'ye destek verme ve RTE'yi Çankaya'ya çıkarmamak için mücadele etme günüdür...Parlamenter sistemden yana olan bizler, RTE'nin başkanlığını engellemek ve seçimi CHP'nin adayının kazanması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Çünkü; CHP'ye kızıp sandığa gitmememin, aslında sadece AKP'ye değil, Öcalan ve PKK'ya oy vermek anlamına geldiğinin bilincindeyiz.”

Ayrıca bu Barış “kardaş” Özgür Radyo’daki proğramında, İşçi Partililer ve Doğu Perinçek için : “İşte AKP onları hapisten çıkardı, AKP’ye olan borçlarını ödüyorlar, korkuyorlar, Tayyip’e çalışıyorlar” gibi ipe sapa gelmez, hiçbir Yurtseverin kabul edemeyeceği laflar ediyor.

Burada Haziran direnişinin ve halk hareketinin göz ardı edilmesinin ve küçümsenmesinin tipik örneğini görüyoruz.

Bakın İnternet’e girin bu Barış “kardaş” hakkında bir arkadaşımızın yazdığı çok güzel bir saptamayla karşılaşacaksınız.

Ne diyor bu kardeşimiz:

“GÜRSEL TEKİN teknik direktör, Barış Yarkadaş yardımcı antrenör..”

 Bu lafa bende bir şey ekleyeyim izninizle, “CHP’de bu şike kokan maçın futbol sahası."

Bu sahada oynanan futbol’un amaçları da:

CHP’yi  karşı devrimin saflarına katmak, Atatürk Milliyetçiliği ve Ulusalcılığı inkar etmek, PKK’ya her türlü tavizin verilmesinde  AKP’ye destek olmak ve son tahlilde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde avantajlı hale gelmesi ve ilk turda seçilmesi için, Tayyip Erdoğan ile Amerikan İslamcılığında yarışan bir adayı öne çıkarmak. Üç buçuk bölücü ve iki buçuk Fetullahçı oy uğruna CHP’nin şimdiye kadar savunduğu tüm değerleri inkar etmek.

Bu teknik kadronun aynı zamanda  sözcülüğünü de yapan Barış “kardaş”a bir çift lafımız var tabi ki..  

Barış Yarkadaş:

Sen daha kısa pantolon la gezerken, bu memlekette Ulusalcılar ve Devrimciler vardı. Sen Doğu Perinçek’in bu konudaki Yurtsever tutumunu öğrenmek istiyorsan Abdullah Öcalan’ın bu konudaki sözlerine bak anlarsın. 

Daha dün CHP, AKP’nin Açılım yasasına onay verdiğini ve itiraz etmeyeceklerini açıklamadımı?.

TBMM’de AKP, PKK, CHP ve HDP işbirliği ile (bölünme) Açılım yasası geçmedi mi?.

AKP’nin Suriye ve Ortadoğu politikalarına CHP destek vermiyor mu?. Bu politikalar tüm dünya’da Türkiye’yi çok komik ve itibarsız bir duruma düşürmedi mi?.  

Var mı çevremizde bir tek dostumuz?.  “Var tabi, İsrail” dediğini duyar gibi oluyorum. Haklısın.. .

Malatya Kürecikte kurulan Füze kalkanı kimin işine yarıyormuş  Barış “kardaş”?, İsrail’in son Filistin saldırılarında bu çok açık bir şekilde ortaya çıkmadı mı?. Bırak onu, İsrail Jetlerinin Filistin’i bombalamak için kullandığı Jet yakıtlarının Mersin’den gönderildiği (senin pek beğenmediğin) Aydınlık Gazetesi tarafından ortaya çıkarılmadı mı?.  

Recep Tayyip Erdoğan’ın akıl sır almayacak bir şekilde insanları cahil yerine koyarak, Ekmeleddin’in “tarafsız olmalıyız” sözü üzerine, İsrail’e karşı  “nasıl tarafsız oluruz yahu” naraları atarak aslında hiç bir gık çıkaramayışını ve CHP’ninde Tayyip Erdoğan’ın bu politikasızlığını sessiz kalarak desteklemesini nasıl yorumluyorsun Barış “kardaş”.

Kılıçdaroğlu daha yakın zamanda ABD’de Fetullah’tan ve Obama’dan randevu beklerken o devrimciler Silivri önünde barikatları yıkıyorlardı.

Sen Kılıçdaroğlu’nun Mehmet Barlas’ı olmak için gazetecilik oynamaya çalışırken Tayyip Erdoğan’ın: “3,5’a kapat ve Mehmet Ali Talat  ile yapılan Rauf Denktaş’ı silme konuşmalarını” yayınladıkları için Aydınlık ve Ulusal Kanal kahramanları zindanlara atılıyordu.

Yetersiz  ve şikeye bulaşmış bir teknik kadronun omuzları üzerindeki  başın içindeki beyin bu konuları anlayamaz Barış “kardaş”.

IŞİD konusunda niye ortalığı yıkmıyor CHP?.. Bu kadar elverişli şartlar ortadayken demokratik usullerle niye meydanları doldurmuyor CHP.

Niye bu “rehinelerin” yakınlarından hiç bir ses çıkmayışını gündeme getirmiyorsun o “anlı şanlı siten de?.”

Bir açıkla bakalım eğer gerçekten “araştırmacı bir gazeteciysen”: Kılıçdaroğlu ABD Büyükelçisi Riciardone ile baş başa iki buçuk saat ne görüştü ve o görüşmeden sonra ABD’ye niye gitti?.

Örnekler çoğaltılabilir, ama kısa keselim.

Hiç olmazsa şunu açıkla: Sen 1930’ların, yani Atatürk’ün CHP’sinde misin (Hani Genel Başkanın bu CHP 1930'ların CHP'si değil diyerek, Tayyip Erdoğan ile aynı dili konuşuyor ya) , yoksa günümüzdeki tarikatçı, PKK’lılara hak veren, 1930’ların 6 okunu inkar eden Yeni CHP'de misin.

Barış "kardaş" hiç bir şey bilmiyorsan bile Ecevit'li DSP'nin Fetullah'a yaklaşınca nasıl tepe takla olduğunu bari araştır.

Nerede olduğuna karar ver Barış "kardaş"..

Ben nerede olduğunu çok iyi biliyorum da, adet yerini bulsun diye sen yine de açıkla.. Tabi yüreğin varsa?.. 

Saygılar..

11 Temmuz 2014

Saat: 23.22

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..