Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Barış yolunda bir otostop

Barış yolunda bir otostop
 

Bazen bazı olaylar olduğunda yerinizde donar kalırsınız, boğazınızda birşeyler düğümlenir, bir şey söylemek istersiniz söyleyemezsiniz, Dünya bir an dursun dersiniz, şu olağan yaşam koşturmacası bir an dursun, herşey normal akışında devam etmesin, şu olay bir resim gibi takılsın istersiniz insanların aklına.

"Dünya Barışı için sanatsal bir etkinlik gerçekleştirmek amacı ile yola çıkan ve Türkiye'de kaybolan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino Di Marineo, Gebze'de ölü bulundu." habere bakarmısınız, ne derece elim, insanlık dışı bir olay olduğunun farkında mısınız? Günler önce İtalyan sanatçının Filistin barışı için Türkiye' ye geldiğini ve bir gelinlikle otostop yaparak Filistine kadar giderek Dünya'nın dikkatini Filistin sorununa çekmek istediğini duyunca aklıma hemen bu sanatçı için Devlet mutlaka bir koruma vermeli diye bir düşünce geçti. Bu düşünce, toplumunu 3.sayfa gazete haberlerinden iyi tanıyan sıradan bir insanın aklından geçti de, sayın devlet büyüklerimizin aklından geçmedi mi diye merak ediyorum.

Bu olayın hangi açıdan bakılırsa bakılsın Türkiye için sonuçları aklımıza gelmiyecek kadar kötü olacaktır diye düşünüyorum; Turizm büyük yara alacağı gibi, yabancı işçi dışlama konusunda başlayan süreç Avrupa' da fazlasıyla hızlanacaktır. AB yolunda çıplak ayaklarla yürüyen ülkemiz için dikenli yolların sayısı daha fazla artacaktır ve yine her olayda olduğu gibi fatura bu insanlıktan nasibini almamış kişiye kesilecek , yaşam kısa sürede unutan ülkemizde futbol ve magazin ağırlıklı gündemleriyle devam edecektir. Saygılarımla...
 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..