Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '18

 
Kategori
Deneme
 

Barış

Barış
 

Yaşım oldukça gençken bir şeyler istiyorum. Tüm insanlardan herkes kadar, her şey kadar bir şeyler istiyorum.. Her geçen gün daha titrek rüyalara dalıyoruz, korkuyoruz, tedirginiz.. 
 
En acı resimleri kadrajımız yakalamadı. Sadece yakın olduğunu hissediyoruz. Olabilirler denizinde bir o yana, bir bu yana salınıyoruz. Ölüm kokan zamanlara her anımızda her şey olabilir korkusu bunun  açıklaması.
 
Ülkemin, bu şahane ülkemin her acıda tek bir kandan yumruğa bürünmüş ülkemin, bu can ülkemin acılarıyla kenetlenip bütün acıları taş gibi bağrımıza basıp, ciğerlerimiz patlarcasına içimize akıtıyoruz gözyaşlarımızı.. Susuyoruz, ama unutmuyoruz!  Bütün süslü kelimeleri,sızlatan tüm acıları, bütün şiveleri tek bir kelimeye giydiriyoruz ve onunla yürüyoruz yarınlara… 
 
’‘VATAN SAĞOLSUN’’
Aynı topraktan gelmedik mi? Biz bize benzerken neden bu kadar kavga?  Bu denli soğukluk?  İnsanız biz be kardeşim, yaşamak için gelmişiz, geçip gideceğiz işte.. 
 
Müzik yapalım, şarkılar söyleyip, türkülere eşlik edelim..  Islıklar çalsın mor salkımlı sokaklarımızda.. Bunca emeği, insanlığı, kalplerimizde gizli ve mis gibi duran en güzel çiçeklerimizi verelim tüm insanlığa.. 
 
Elleri kınalı o küçük çocuklar oynarken sokak aralarında çamurdan mutluluk inşa ederken gelecek hayallerine,  yüreklerini kurşunlamayalım.  Demir parçalarına soyunmayalım yarınlarımızı.. 
 
Güzel şeyler bırakalım yarınlarımıza,  acılar bırakmayalım masum yanlarımıza, çocuklarımıza.. Sen nesin soruları, kelepçeler, işkenceler olmasın geçmiş günlerimizde..
 
Benim klavuzumda dilime ve dinime bakacak olursanız ..  Sen nesin sorusunu ve günahını kaldıralım. Göz kapaklarımızda  bir sokak hayal edelim, rengarenk bir sokak düşünelim. Sonu denize açılan, çingeneler çalsın 9’un 8’e ulaşmış marşlarını, arnavudum yapsın mis kokan ciğerini,  Çerkez dansları süslesin mavi bulutları, anadolunun eşşiz manileri inlesin patikalarda, Kürtlük Türklük fark etmesin. 
 
Barış kelimesi çınlasın ülkemde başka ne ister ki insan şu dünya gözüyle..  Barışla kalalım. 
Umutlarımızı bırakmayalım.      
 
 
Toplam blog
: 2
: 153
Kayıt tarihi
: 04.02.16
 
 

Bir iktisatçı nasıl olurda sosyal düzeyde edebileştirir hayatı.. gelin hep birlikte görelim.. tip..