Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '13

 
Kategori
Deneme
 

Barışa çağrı - 2

Barışa çağrı - 2
 

Güvende hissetmek, ne kadar güç verir insana? Güven nasıl bir huzur dağıtır böyle? Ortam ısınır, midenizdeki sıkışma sonlanır yavaş yavaş..

Sessiz ve kuytu bir huzur gelir. Çeperinizi saran bir huzur tabakası koruması altında hissetmek ne güzeldir.

Güvende hissetmek sırtını başkasına dayamak mıdır? Yoksa sırt sırta verip birlikten güç almak ve huzur duymak mıdır? Güven insana ne kazandırır ? Öz güvene sahip olan insan, güven duyduğu için mi böylesine güçlü?

Özgür düşünce yapısı ve ifade özgürlüğü güven ortamında mı salınır?

Bireyler nasıl mutluluğa ve aydınlığa kavuşur?

Güvenin olmadığı bir huzur ortamı mümkün müdür? Ve aydınlık geleceğin sözü edilebilir mi?

İçinde bulunduğumuz toplum neyin ızdırabı içinde?

Soru işaretlerimizin sebebi, yeterince güven ortamı olmaması olabilir mi? Neye güvenmiyor insan? Gözlerinin içine bakarak söylenenlerin doğru olmaması mı onu korkutan? Endişe mi var ? Endişe mi bizi güvensizliğe sevkediyor? Nasıl kırılır endişe?

Sarsılmaz irade dediğimiz aslanları, yüreğinizin hangi kafesine kilitlediniz?Hangi terbiyeci gelip eğitti. Asi ruhları sessizleştirdi. Asil adamları nereye kaldırdınız? Hani nerede bu güven veren bakışa sahip güç veren adamlar? Bu teslimiyet nedir?

Herkes mi yanlış? Peki doğru nedir ? Nereye gizlenmiş? Niye açığa çıkarmıyoruz? Utanacağımız bir şey mi var ? Kaygılarımız nedir ? Kaybedilecek ne olabilir ki ?

Fikir sunarsınız tez olarak, teorisi incelenir; geçerliliği ispatlana dek bir süreç işler, süreç aksi bir tez barındırmadıkça, ispatlanır. Bu ispat sizi pratikte uygulanabilecek bir karar ve kanunu kullanabilme yetisi verir. Kanun ve yasa yapanlar bu tezleri ortaya koymasaydı? Bugün bir güven ve huzur ortamından, toplumdan söz edilebilir miydi?

Düşünmek Lazım!!! 

 
Toplam blog
: 17
: 286
Kayıt tarihi
: 07.01.13
 
 

..