Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Baroni'nin İnadı, Alex'in Zekası : Fenerbahçe:1- İBB:0

Baroni'nin İnadı, Alex'in Zekası : Fenerbahçe:1- İBB:0
 

Alıntıdır


Bu hafta Spor Toto Süper Lig'de 4. ve 5.sıralardaki iki takımın maçı, ertesi gün oynanacak derbiden daha çok merak ediliyordu. Çünkü Fenerbahçe'nin son yıllarda orada kazandığı maç yoktu, üstelik hep hakemlerin çaldığı düdüklerle akılda kalan kötü anıları vardı. Rakip 70.000 kişilik stadı olan ama taraftarı olmayan tek takım belki de, dünyada bile olabilir...Guinnes Rekorlar kitabına girmesi bile muhtemel.

Lakin hep çelme takmış bizim takıma, hocasından ve yardımcısından kaynaklanan aşırı motive olma hallerine, bu yıl bir de şampiyonluk potasına girme durumu eklenince iyice havaya girmişler. Maça iyi başladılar ve zor geçeceğinin sinyalini ilk çeyrekte verdiler. İlk atak onlardan geldi ve uzaktan çekilen sert şutu Kaleci Volkan kurtardı, aslında Volkan bu maçta fazla yorulmadı. İkinci atakta ise Niang topu kalecinin kucağına yolladı, oysa Alex'in ayağına yollasa kaleye girmesi işten bile değil. O dakikadan sonra oyun dengelendi ve 33.dakikada Alex'in güzel golünden sonra başabaş gitti.

Devre arası gönderilmesi gerek gözüyle bakılan Baroni'ye sihirli değnek dokundu sanki, hocası Alex olsa gerek. Son iki maçta ceza sahasından çıkmıyor ve Alex'in attığı gollerde kilit oyuncu rolünü oynuyor, aynı şekilde Mehmet Topuz da dikkat çekecek şekilde etkili oynamaya başladı. Buna karşın Stoch'da belirgin bir düşüş var, hep aynı hareketi yapıyor ve ceza sahasının önünde topu rakibe kaptırıyor...Hocası da film izler gibi izliyor.

Bu maçta golcü Niang da çok etkisiz oyun sergiledi, acaba Alex'in gol sayısında kendisini geride bırakmasını mı hazmedemiyor ki, en az 4 pozisyonu boşa harcadı. Hele penaltı vuruşu evlere şenlik. Güiza bile öyle atmazdı. Ahh hoca ahh! Bu Alex'i oyundan alma inadı daha kaç gole mal olacak? Niang, Dia ile oynadığında daha iyi, Semih de Alex ile.

Bugün dikkat çeken bir diğer oyuncu gençlerden Gökay'dı. Geçen haftaki maçta da ilk onbirde idi ve iyi oynamıştı. Gökhan Gönül yine mükemmeldi. Alkış toplayan jeneriklik pasları ve kurtarışları vardı. Bugün en zayıf halka hem savunmada hem de yaptığı ortalarda Caner'di. Eğer İbrahim Akın son vuruşları atmayı becerebilseydi en az 3-1biterdi maç ve yine elimiz boş dönerdik o uğursuz stattan. rakipte ise Mahmut ve İbrahim en kötü gününde olanlar...

Yine kötü gününde olan bir hakem vardı sahada. Tartışmalı düdüklerin sayısını geçtik bir de oyunculara karşı olumsuz davranışları olmuş, Her iki taraftan da tepkili açıklamalar vardı. Alex'in düşürüldüğübir penaltı arada kayboldu, şimdi bazı yorumcular Alex'in gördüğü kartın rengi kırmızı olmalıydı, bu nedenle aklı orada kaldı, diyecekler... Alex, o kartla oyun dışında kalsa zaten penaltı durumu olmayacaktı... vs...vs..

Aykut Kocaman, bu maçta yine ilk Alex'i aldı oyundan, halbuki Stoch ve Caner dökülüyordu. Dia ve Semih daha sonra girdi, hele de Semih, sadece 2,5 dakika kaldı oyunda. Niang 37.dakikada kulübeye "beni değiştirin" işareti yapmıştı, o oyuncuya bir de penaltı vuruşu yaptırdı. Hoca bu 3 puan için önce Alex'e sonra da İ. Akın'a teşekkür etsin!

"Kazanmamız gereken maçtı, kazandık," dedi sadece...

 

Geriye biri Ankara'da 3 maç kaldı. Haftaya ligin yeni ekiplerden ve flaş golcülerinden biri olan Emenikeli K.Karabükspor, Maç kendi evimizde, kolay geçeriz. Sonraki hafta renktaşımız, timsahların kankası bizim belalımız Ankaragücü ve en son geçen yılların prensi Sivasspor...onu da kolay geçeriz...

Devre sonu liderlik durumu Trabzonspor'un konumuna göre şekillenir. Avrupa Fatih'i timsahların üstünde bir yerde olacağımızı düşünüyorum.

Tabi ki "Evdeki hesap çarşıya uymaz," atasözünü aklımdan çıkarmadan...

Yine de kötünün iyisi bu durum sevindiriyor biz garibanları, bu kadroyla açık ara önde olmamız gerekmez miydi?

Basketbol ve voleybol takımlarımız hem içeride hem de dışarıda aldılar başlarını gidiyorlar.

Hem yıldızları parlıyor, hem de hocaları...bizim de onları izlerken gözlerimiz parlıyor!

Yarın 3 tane derbi var salonlarda, izlemeye doyulmaz artık!

 

İyi seyirler bana!

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..