Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Baros ipten aldı: Galatasaray 2-1 Bursaspor

Baros ipten aldı: Galatasaray 2-1 Bursaspor
 

Aslan yeni formasıyla çıktığı maçı yabancılarıyla kazandı


TT Arena'da Galatasaray'ın rakibi son 4 maçta yenemediği (3 mağlubiyet, 1 beraberlik) hatta gol bile atamadığı Bursaspor'du. Lige istediği gibi başlayamayan ardından aldığı 2 galibiyetle toparlanan sarı kırmızılı takım son olarak Ankaragücü karşısında deplasman fobisini de yenmişti. Ancak Bursaspor, İBB maçından sonra gerçek bir sınav olacaktı.

Kazanan takım bozulmaz mantığıyla hareket eden Terim kadroda değişiklik yapmadı. Servet milli maçın ardından ligde de kesik yedi. Gökhan eğer sakatlanmaz ve bu performansını sürdürürse formayı bırakacağa benzemiyor. Fatih Terim. Sabri'nin performansını beğeniyor olacak ki Eboue yine yedek kulubesindeydi. Hafta içi sakatlanan ve bazı idmanları kaçıran Melo ise ilk 11 de yer aldı. Yine Engin de orta sahada selçuk ile birlikte oynadı. Sol tarafta Riera'nın alternatifi yok gibi. Forvette de Elmander oynarken Baros yine şans bekleyen isimler arasındaydı.

Maça konuk takım pozisyonla başladı ancak ardından Galatasaray oyunun kontrolünü eline almayı başardı. Orta sahadaki oyunculara çok iş düşen maçta Engin adeta al da at dercesine bir pasla topu Elmanderle buluşturdu; İsveçli oyuncu da affetmedi: 1-0 Engin gerçekten de hocasını utandırmıyor. Bugün bu performansı gösterebilecek bir yabancıyı 5-6 milyon eurodan aşağıya alamazsınız. Burda Fatih Terim ismi ön plana çıkıyor. Kazım, Engin, Sercan hatta Gökhan Zan gibi 'sorunlu' oyunculardan yararlanmak herkesin başarabileceği bir iş değil.

Kazım istikrarlı bir performans sergilememesine rağmen Fatih hoca ondan çok umutlu. Gerek milli takımda gerek de Galatasaray'da Kazım'a hep güvendi. Eboue'yi bile yedek bıraktı ki ebouue büyük ısrarı üzerine transfer edilen bir oyuncuydu. Kazım sakatlanınca forma yine Fildişi'li oyncuya kaldı.

Sahanın zemini epey yıpranmış. Üst üste oynanan milli maçlardan sonra bugün de zor bir mücadele oynandı. Buna zorlu hava koşulları da eklenince sakatlıklar kaçınılmaz oluyor. Kazım'dan sonra Engin de sakatlanp oyundan çıkınca; orta sahada kişisel becerisi yüksek, yaratıcı youncu konusunda sıkıntı yaşandı. Sercan 1-2 yıl içinde olabilir ama şu an Galatasaray için hazır değil.

Galatasaray oyunu rölantiye aldı ancak bu tarz maçlarda 2. golü bulmanız ve rakibinizin umudunu kırmanız şart. O gol geciktikçe bir de Bursaspor gibi her takım karşısında galibiyeti düşünen, her an skoru değiştirebilecek oyunculara sahip bir takımla oynuyorsanız, diken üstündesiniz demektir. Galatasaray orta sahadan 2 sakatlkla 2 oyuncusunu değiştirirken; Ertuğrul Sağlam İnsua ve Tagoe ile hücuma yönelik değişiklikler yaptı. Bursaspor gol için yüklenirken ani ataklar ile Sercan etkili olabilirdi ancak bu da mümkün olmadı.

Sonunda ilginç bir gol beraberliği getirdi. Sercan bir sakatlık sonrası topu taç yerine kornere attı ve korner atışında da ön direkte iyi yükselen Serdar Aziz, Melo'dan önce kafayı vurdu: 1-1 Galatasaray, Bülent korkmaz döneminden sonra ilk defa üst üste 3 maç gol yememe şansını yitirdi. Fakat Serdar da çok önemli bir oyuncu: Henüz çok genç ve topa çok iyi yükseliyor. Fenerbahçeden puan alırken takımı adına defansta çok önemli işler yapmıştı geçen sene ve ardından formay da bırakmadı.

Tam skor dengelenmiş ve taraftar 'acaba' derken bir hamle daha geldi ve beklenen katkıyı yapamayan Riera yerini Baros'a bıraktı. Baros, Elmander ve Sercan gol aramaya başladı. 84. dakikada oyuna giren çek yıldız 3 dakika sonra hem maçı aldı, hem de hakem tartışmalarının önünü kesti. Son zamanlarda yedek oyuncu durumuna düşmesine hatta milli maçta ıslıklanarak oyundan çıkmasına rağmen Baros'un bu profesyonelliği hayranlık uyandırıyor. Goldeki paslaşmalar da adeta Barcelona'yı hatırlattı.

Hakemlerden konuşmak gereksiz. 2 takımının da birer penaltı pozisyonu var: Eboue bence istese devam edebilirdi. Hakem de inandırıcı bulmadı. Ama bir müdahale de var gibi. Turgay'ın pozisyonu da ilginç. Ujfalusi topa elle müdahale etme niyetinde midir ? emin olamayız. Sonuç olarak iki pozisyon da hakemin takdirine kalmış; ikisi de net penaltı değil ama hakem verse bir şey diyemeyiz.

Zor maçı kazanan Galatasaray artık Fenerbahçenin ensesinde. Mersin defansta sıkıntılı bir takım, ancak hücum hatları (özellikle Nobre) formda. Fenerbahçeyi zorlu 2 mücadele bekliyor. Galatasaray ve Trabzon da takibini sürdürüyor. Lig yarışı yavaş yavaş kızışıyor diyebiliriz (play-off yüzünden diyemiyoruz aslında)

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..