Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Barselona - İspanya

Barselona - İspanya
 

La Sagrada Familia


Barcelona'ya Ekim ayı içersinde gitmiştik. Gittiğimiz tarihte İspanya'nın Milli Bayramı olması nedeniyle, uçağımız charter seferi yapıyordu ve otel fiyatları çok ucuzdu. Kaldığımız otel Costa Brava bölgesinde bulunuyordu. Costa Brava, Barcelona'nın biraz dışında bir bölge özelikle deniz ve güneş tatilini , kültür tatiliyle birlikte yapmak isteyenler için uygun bir yer. Barcelona'nın merkezi otellerine göre burada çok daha uygun fiyata ve Yarım Pansiyon hizmet veren oteller bulunabiliyor. Bu bölgeye trenle ulaşım çok kolay özelikle bizim gibi tren istasyonuna yakın bir otelde kalırsanız, tatilinizi çok ekonomik fiyatlara getirebilirsiniz. Barcelona'da şehri yürüyerek değilde metro gibi toplu taşıma araçlarıyla gezecekseniz ve müze gibi tarihi yerleri gezecekseniz, Barcelona Card alabilirsiniz. Bu kartla toplu taşıma araçlarına ücret ödemezsiniz ve bir çok müzeye indirimli veya ücretsiz girebilirsiniz.

Barcelona Card için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

http://www.barcelonaturisme.com/

 Barcelona'da Gezilecek Yerler: 

1)  La Sagrada Familia

1852 yılında doğan ünlü mimar Antoni Gaudí'nin en ünlü eseridir. Antoni Gaudi'nin yaptığı 8 eser UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alır.  La Sagrada Familia'nın yapımına 1882 yılında başlanılmış ancak Gaudi 1926 yılında tramvayın altında kalıp ölünce yarım kalmıştır. Mimari yapısı çok zor olduğundan 2030 yılında bitirileceği tahmin ediliyor.

En yakın Metro İstasyonu: Sagrada Familia

2)Park Güell

Antoni Gaudi tarafından 1914 yılında tamamlanan park, Güell ailesinin soyluluk göstergesi olarak yaptırılmıştır. Park 1923 yılında halka açılmıştır. Parkta yürüyüş parkurlarında çok güzel vakit geçirebilirsiniz.

En yakın Metro İstasyonu: Lesseps

Barcelona Touristics Bus ile de ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Metro ile ulaşmak istediğinizde yürüme mesafesi uzun oluyor.

Daha fazla fotoğraf ve yerlerin haritadaki konumları için : Fotoğraflar

 

 
Toplam blog
: 13
: 3027
Kayıt tarihi
: 26.12.12
 
 

Herkese merhaba, Gezmeyi ve yeni kültürler , yeni yerler tanımayı çok seviyorum.Bloğumda gezip gö..