Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '16

 
Kategori
Haber
 

Bartın, EMITT Fuarında,"Lav kayalıkları" için "Dünya ile" buluştu.

Bartın, EMITT Fuarında,"Lav kayalıkları" için "Dünya ile" buluştu.
 

Sırasıyle Amasra, İnkumu, G.Hisar, Mugada, Kıızılkum Sazköy ve Filyos


 

 

 

        Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan 20.Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, bu yıl 28-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilmek üzere hizmete açıldı

Fuara İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun, Belediye Başkanı Cemal Akın, Kurucaşile Kaymakamı Selim Çomaklı, Bartın TSO'dan Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karkaş, İlçe Belediyeleri, İstanbul'daki Bartın Dernekleri, Bartınlı el sanatçıları ile BAKKA ve firmalardan uzman personeller katıldı.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.bartin.info/turizm/bartin-emitt-2016-da-yerini-aldi-h22567.html

Bartin.info Haber
Fuara İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun, Belediye Başkanı Cemal Akın, Kurucaşile Kaymakamı Selim Çomaklı, Bartın TSO'dan Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karkaş, İlçe Belediyeleri, İstanbul'daki Bartın Dernekleri, Bartınlı el sanatçıları ile BAKKA ve firmalardan uzman personeller katıldı.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.bartin.info/turizm/bartin-emitt-2016-da-yerini-aldi-h22567.html

Bartin.info Haber

.       Bartın TSO'dan Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karkaş'ın yanı sıra Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri, Sivil Toplum Örgütleri ve Bartınlı el sanatçıları ile BAKKA ve firmalardan uzman personeller katıldı.

        Ve Bartın, geçen yılki konsepti olan Küre Dağlarından sahile indi ve Güzelcehisar  Lav Kayalıkları ( Sütunları) arasına yumuşak iniş yaptı. Milyonlarca yıl evvel oluşan, Dünyada bir örneği Kaliforniya’da olan  ve  önemlim turizm geliri elde eden Kaliforniya’yı örnek aldı.

BARTIN VALİSİ  S. AZİZOĞLU, İLK GÜNDEN  FUARA BEKLENİYORDU. ANCAK, CUMARTESİ ÖĞLEDEN SONRA FUARA KATILDI. .

         Bu yıl EMITT ile birlikte görücüye çıkan Güzelcehisarın ana tema olarak işlenerek bu fuarda görücüye çıkarılması, şimdiden olumlu notlar aldı.ç Ve fuar ziyaretçilerinin yoğun suallerine maruz kalan Bartınlı ilgili stantçıları, konuyu detaylı olarak anlattıkları görüldü.  Ve “ Gelecek baharda Festivale” davet etti. Ve bol bol büroşür dağıttı

BARTININ TANINMIŞ GENÇ İŞ ADAMLARINDAN   ONUR ALDATMAZ ÇİFTİNE DE RASTLADIK. HAVAYI KOKLAMAĞA GELMİŞLER.  YENİ EVLİLER HALA BALAYI HAVASINDALAR VE BİRBİRLERİNE ÇOK YAKIŞIYORLAR. BARTINDAKİ UĞRAŞLARI ARASINDA SERAMİK KONUSUNDA TÜRKİYEDE LİDERLİĞİ, KİMSEYE BIRAKMAYAN ONUR ALDATMAZ, HER KONUDA İDDİALI.

         TÜYAP Fuar Merkezi'nde bu yıl 19. kez düzenlenen 2015 EMITT fuarına 71 ülkeden 4 bin 500 kurum ve kuruluş katıldı.

          Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok'un yanı sıra Türkiye'nin çeşitli şehirlerini temsilen valiler, belediye başkanları, yerli ve yabancı çok sayıda firma temsilcisi hazır bulundu.

         Törende bir konuşma yapan Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, EMITT fuarının her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının artmasıyla birlikte Türkiye'nin tanıtımında önemli bir rol oynadığını söyledi.

         İstanbul Valisi Vasip Şahin de açılış konuşmasında fuara katılan misafirleri İstanbul'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, "Dünyada refahın artmasıyla birlikte seyahat teknolojilerinin, araçlarının gelişmesiyle insanların hareketliliği artarak büyüyor. Turizm sektörü bu alanda dünyada bütün ülkelerin üzerinde gelişmeye çalıştığı, bir takım markalar ile rekabette öne çıkmaya çalıştığı bir sektördür. Bu anlamda EMITT Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli bir fuardır. Bu fuarın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Belediye Başkanı Topbaş da “ Bu fuar, dünyanın buluşmasıdır” dedi.

GÜLE GÜLE 2016 EMİTT, HOŞGELİP SEFALAR GETİRMİŞSEN  EMİT 2017... DÜNYA HALİ BU.      

         Bilindiği gibi Gazetemiz Bartın ve Blog Milliyette bu konuyu uzun uzun işlemiş,  ve yayınlarımız ses getirerek festival kararı alınmıştı.

         Fuarlar, turizmiz nabzını tutuyor bir kere. Nabzı alınamayan, nabzı durmuş , ilkeler, kuş tutsa ağızları ile, turizmde bir adım geri kalıyorlar. Bartın bu sonbaharda bir hamle yaparak Güzelcehisarı ele aldı ve geri sayımı başlattı. Şimdi de konuyu  EMITT ‘e taşıdı. Bartın Valiliği  ve emeği geçenleri kutluyoruz.

         Bilindiği gibi fuarlar atılımcı, katılımcı ziyaretçi sayıları ile ölçülürler. İşte EMITT, dünyanın en büyük ilk 5 turizm fuarları arasında.  Yer alması, Türkiye’deki katılım oranını flaş derecede yükseltiyor.

         Bu yıl Bartın, kendi standında sempati ve ilgi gördü. Silifke dahil, Bayburt, Moğalistan, Tekirdağ’lılar sahne etkinliklerinde yer aldığı halde, Bartın’ın neden sahne almadığı sualine başkaları  çıkıp  şakır şakır döktürdükleri halde “Ben de varım” diyerek sahneye ey koyduğu halde, bizimkiler neden yok diye düşünürken, bir anda sökün ediverdiler., “Dız dız dız’ kızlarımız,  arı gibi yaklaşıp,  kulaklarda ses çıkardılar dızdız’larıyle. O zaman derin nefes aldık.

        Bu yıl etkinliklerde Tekirdağ favoriydi fuarda. Fuar boyunca zeytinyağısı, köftesi, manda yoğurdu bile sergilendi ve  tadına bakıldı. Akıllara Bartın’ın manda yoğurdu gelmedi değil. Onu da biz düşündük. Bartınlı fotoğraf sanatçısı  Müfit Yüksel   “Biz Bartın’da kömüş yoğurdunu bıçakla kesebiliyoruz ancak” dediği kulaklarımda çınlamadı değil.

        Fuar bütün hızıyle devam ediyor. Ve Güzelcehisar Lav kayalıklarının broşürlerle de olsa tanıtımı, ilgi görüyor. Yalnız, ne sebeple getirilmediği meçhul olan  Bartınlı maket ustasının hatırını, kimse sormamış.  Eline tutuşturulamaz mıydı 3 tane maket. Bartının tarihi ve ahşap evlerinin ustasına yer bulunamadı anlaşılan. Ama,  koskoca lokanta gibi, işletilen Bartın standında Amasra salatasına yer bulundu.  Dizi dizi masalar boyunca hem. Bu aymazlığı kınıyoruz buradan.

        Bir maket ustası ki, eşsiz bir sanatçı. Safranbolu, Kastamonu evleri kadar yok mudur Bartının evleri? Neden hatırlanmaz. Fuarlara götürülmezse bu sanatçı, nerelere götürülecek ki ?

        Bakınız Bursa Köprülü Çarşı esnafından bir bıçakçı ustası Donkişot'un Sanço Panço'sunu çatal ve bıçaklar kullanarak  yaptığı heykelcikler,  İtalya'dan istenerek  orada Cervantes'in doğum gününde görücüye çıkmış. Ustası da peşinden gitti mi bilmiyoruz ama, Cervantes anılsın diye, insanoğlu ortaya "insanlığını" koyuyor ve hem bizi manen ihya edidyor  hem de İtalyanlar, olayın hakkını veriyor. Az buz  şey değil midir bu? Değil mi Sayın Valimiz? Siz buna ne dersiniz?

        Öğrenmek isteriz, Valimiz bu adamcağızın eserlerini, Bartın'da  gördü mü?  Biz görmediğini zannediyoruz. Şayet gördüyse,   ortaya konan ayıp, iki katıdır o zaman. Sanatçıya yazık edilmiştir. Bartın'a yazık edilmiştir. Sanatın da içine edilmiş, o güzelim sanat yok sayılmıştır. Çok çok da, yazık edilmiştir. Ve de kimse kusura bakmasın!

GÜZELCEHİSAR LAV KAYALIKLARI FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI.  BARTININ SİMGESİ OLAN  TEL KIRMALARLA AÇIK PAZAR HALİNE GELECEK OLAN GÜZELCEHİSAR, BÜTÜN DÜNYANIN TANIDIĞI YER OLACAK  BAHARDAKİ  FESTİVALDE. ŞİMDİLİK FUARDA TANITIMI YAPILMAKTA.

                                  AYNI ZAVİYEDEN KARAŞIKIİ LAV KAYALIKLAR

     BAŞKAN AKIN, ELİNİ ÇABUK TUTTU. EKİBİYLE BİRLİKTE ERKENDEN  FUARDA YERİNİ ALDI.

BARTIN KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜR FUIAT BEY, FUARDA HIZLI BİR TEMPO İLE CÜssESİNDEN BEKLENMEYEN ATAKLARLA STANDI, ERKENDEN FUARDA, GÖRÜCÜYE ÇIKARDI ( SOL BAŞTA)

ERKEN YANAN OCAK, KÜLLÜ OLUR DERLER.  BARTIN EKİBİ, STANDINI FAALİYETE ERKEENDEN GEÇİRMİŞTİ  BİLE

BARTIN STANDI KURULDU VE HAZIR.  FUAT BEY VE AKIN IN MİSAFİRLERİ VAR. MİSAFİR KABULLERİNE BAŞLADILAR BİLE

                                                         GEÇEN YILKİ EMITT FUARINDAN BİR SAHNE.

İŞTE LAV KAYALIKLARI. GÜZELCEHİSARDA BU KAYALIKLAR İÇİN BAHARA FESTİVAL DÜZENLENECEK.. ŞİMDİDEN TANITIMI YAPILIYOR FUARDA. GEÇEN YIL KÜRE DAĞLARI İŞLENMİŞTİ. BU YIL DA GÜZELCEHİSAR LAV SÜTUNLARI KONSEPTİ. BİR BENZERİ, 2 MİLYON YILLIIK OLARAK KALİFORNİYADA  MEVCUT

FUAT BEYİN ARKASINDA, BÜTÜN İHTİŞAMI İLE GÜZELCEHİSAR LAV KAYALIKLARI GÖRÜLÜYOR. BU YIL YERLİ VE YABANCI TURİST BEKLENİYOR.

SON HAZIRLIKLAR DA TAMAM

BARTIN, ŞİMDİDEN FAVORİLER ARASINA GİRDİ. AÇILALI HENÜZ 4 SAAT OLDU. EEEE, BİZ DE AZ  DEĞİLİZ HANİ.. İLK ÖNCE BİZ YAYUINA SOKUYORUZ BLOG İNTERNETLE MİLLİYETTE.

BARTINDA HER YERDE KAAR VAR.  İSTANBUL EMİTTE DE FUAR VAR VE BARTININ ACAR BAŞKANI AKIN VAR HER YERDE

BARTININ FOLK EKİBİ MAHALLİ KIYAFETLERİ İLE FUIAR ZİYARETÇİLERİNİN GÖNÜLLERİNİ FETHETTİLER.

DEDİK İŞTE. HER YERDE BAŞKAN AKIN VAR.

FOLKLÖR EKİBİ İYİ PUAN ALDI emıtt' DE

SALONUN GENEL GÖRÜNÜMÜ.  BARTIN,  SOL BAŞTA

İŞTE GÜZELCEHİSAR. BARTINA 17 KM. LAV KAYALIUKLARI TAM KARŞIDA. ORADAN BAŞLIYOR, HOPAYA KADAR UZANIYOR.

BARTIN İL KÜLTÜR VE TURİZM  MÜDÜRÜMÜZ FUAT DURSUN, YORGUN  AMA, DİNÇTİ. HELE HELE  KARABÜK  TV Sİ ÇEKİM YAPARKEN, GENÇ SPİKER KIZIN YANINDA DAHA DA DİRİLDİ.  BEYANAT VERDİ UZUN UZUN. VALİLERİNİN YOKLUĞUNU BELLİ ETMEDİ. . BOL BOL  GÜZELCEHİSAR LAV KAYALIKLARINDAN BAHSEDİLDİ.. SENEYE  "KINA GECEMİZ VAR BUYRUN" DERCESİNE HERKESİ GÜZELCEHİSARA DAVET ETTİ. İLAHGİ MÜDÜR. YAMAN ADMSIN VESSELAM.

BARTININ MEŞHUR TEL KIRMASI

İŞTE GÜZELCEHİSAR LAV SÜTUNLARI. DENİZE DOĞRU İNEN  OLUKLU MUKAVVALAR GİBİ. TAM 22 MİLYON YILLIK

GÜZELCEHİSAR' DA GÜNEŞ, BÖYLE BATAR.

BARTIN İSO BAŞKANI CİHAT ÇAKIR, FUARIN HER KARESİNDE VARDI.  YAKIŞIKLI DOSTUMUZ HIZLIYDI O GÜN. BARTIN İÇİN DE GURURLUYDU.

FUAT DURSUN YORULMUŞTU AMA, BUNU BELLİ  ETMİYORDU.  ETRAFINI SARAN HANIMLAR, ONUN YORGUNLUĞUNU ALDILAR.  BİR İLAÇ GİB GELDİ DOĞRUSU.  BİRLİKTEN  KUVVET DOĞAR PRENSİBİYDİ ESASINDA BU BİR ARAYA GELMELER...DEĞİL Mİ  FUAT DURSUN BEY?

İSO  BAŞKANI CİHAT ÇAKIR'IN. HER YERDE PARMAĞI VAR. HER KAREDE GÖRÜNTÜSÜ VAR DEMİŞTİK.

SIRA, MEŞHUR AMASRA SALATASINA GELİNCE, KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ.

ADAM DÜŞÜNÜYOR. HANGİ TABAĞI ALSAM DİYE. SALATA İLE KARIN DOYURDULAR. NE SALATAYMIŞ BE.

EH, BU TURİSTLER DE  BULDU  YA , BU AMASRRA SALATASINI. KARADA ÖLÜM YOK. SALATA DENİLİNCE AKLA, İLK ONCA ONUN ADI GELİR: " AMASRA AMASRA, AMASRA" ONDAN SONRA BARTIN BARTIN BARTIN"


EMITT 2016 Fuarında ALDATMAZLAR , bütün ağırlıkları ile fuara iştirak ettiler. Onur Aldatmaz ve eşi, standların başında yoğundular..

EMİTT BARTIN FUARINDA. BU YIL, GÜZELCEHİSAR LAV KAYALIKLARI KONUSU İŞLENDİ. BROŞÜRLERLE HALKA BİLGİ VERİLDİ. TURZM İMKANI BÖYLELİKLE BARTINDA DOĞMUŞ OLACAK. 2 BİN YILLIK  LAV KAYALIKLARI TURİZM UĞRUNA GÜN IŞUIĞINA ÇIKACAK VE BARTIN BU İŞTEN DÖVİZ KAZANACAK. BAHARA DA  YERLİ VE YABANCIYA TANITIM İÇİN FESTİVAL DÜZENLENECEK.

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..