Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

     
    Kategori
    Etkinlikler / Festivaller
     

    Bartın'da çilek festivali coşkuyla kutlandı

    Bartın'da çilek festivali coşkuyla kutlandı
     

    Namı değer çilek festivali...


    Bartında bu yıl 31. cisi düzenlenen çilek festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival belediye bandosunun güncel şarkılar ve marşlarla eşlik ettiği kortej yürüyüşüyle başladı. Bartın'dan ve katılımcı ülkelerden gelen halk oyunları ekiplerinin, Bartın Belediyesi ritim grubunun, Bartın belediyesi tiyatro ekibinin düzenlediği gösteriler, düzenlenen resim sergisi büyük beğeni topladı. Amatör türk halk müziği, en iyiçilek yetiştiriciliği, telkırma tasarım, en iyi yemek yarışmaları düzenlenerek halkında festivale aktif katılımı sağlandı.

    Bunların yanısıra türk sanat müziği korosu konseri, Antika müzik evi orkestrası eşliğinde Gökan Orhan konseri, Bartın'ın sevilen seslerinden İbrahim ÖZEL konseri ve Davut Güloğlu konseri bartın halkı tarafından büyük bir katılım ve ilgiyle izlendi. Konserler bartın halkını müziğe ve eğlenceye doyurdu.

    Aslında bütün bir sayfaya yazabileceğim birsürü etkinlik vardı festivalde... Herbiri ayrı güzel. Başka başka milletlerden gelen rüzgarla birleşti bartının köklü kültürü, kendisini birkez daha tanıttı tüm dünyaya.  

    Sevgi, barış ve kardeşlik mesajı verdi aslında.. 

    Bartın; koylarıyla, deniziyle, doğasıyla, tarihiyle insanı içine alıverir. Böylesi güzel bir festival yakışırdı elbet ... Bartın belediye başkanı Cemal Akın'ı tebrik ediyorum bu kadar güzel bir festivale öncülük ettiği için. Daha nice muhteşem festivallere... Bartın'a sevgilerle...

      

     

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 831
    Kayıt tarihi
    : 06.06.13
     
     

    Benim için en önemli olan şey insanların huzur içinde haksızlık yapılmadan ve kimseye haksızlık y..