Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '11

 
Kategori
Özel Günler
 

Bartın'da moral dolu musikal geceler

Bartın'da moral dolu musikal geceler
 

Öğrenciler, yemekli moral gecesinde piyano ile moral verdiler.


Bartın’da sosyal faaliyetler, okullar arası kız öğrenci yurtları ile birlikte at başı beraber gidiyor. O bakımdan, etkinliklerde hangi taraf “bir adım önde”, kestirilemiyor.

Ama bir bakışta hissediliyor ki, idareciler, her şeyden evvel bu atmosferi, koordineli bir şekilde sağlamış.

Düşünün bir kere. Bir kız öğrenci yurdu. Tamamı yatılı. Bütün hafta çalışıyorlar. Hafta sonu, yurtlarında büyük bir şölenle, geceleri birden renkleniveriyor. Az buz şey değil midir o? Hafta içi ezilmişlikler, yorgunluklar, bir anda silinip atılıveriyor.

İşte böylesi bir günde, yurt idarecileri, el ele vererek, bir moral gecesi tertiplediler. Şehrin en büyük mülki amirlerini de davet ettiler. Şarkılı, türkülü bir gece yaşadılar. Birlikte yemek yeyip, eğlendiler. Ne kadar büyük bir mutluluk bu, değil mi? Yatılı okuyanlar, bunun bir nimet olduğunu ve bundan elde edilecek moralin de her şeye bedel olduğunu bilirler.

Bartın Valisi İsa Küçük, yaptığı konuşmada, zaten hep bu tür konulara değindi. Sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerken, öğrencilerin candan alkışları, her şeyi sergiliyordu zaten.

Müzikal bir geceydi. Yurt öğrencileri, kemanlı, org’lu müzikal bir gösteri yaptılar. Birlikte şarkılar söylendi. Öğretmenleri de zaman zaman şarkılara iştirak ettiler. Biz, müzik öğretmeni sanmıştık. Sorduk, değilmiş. Profesyonel bir sesi vardı. Öğrencilerin koro teşkil ederek düzenli bir sesin lirik nağmelerini, birlikte hatasız ortaya koymaları, takdir edildi o akşam.

Yurt sakini genç kızlar, daha sonra Vali ve misafirlerini aralarına alarak öbek öbek hatıra resmi çektirdiler. Öğrencilerin çoğu memnun ve mesuttu.

Nedret Ketenci Kız Öğrenci Yurdunda, Köksal Toptan Lisesi öğrencileri, Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri burada kalıyor.

Vali İsa Küçük’ün eşi, sade bir kıyafet giymişti. Üzerine aldığı şalı, maharetle evirip çevirip şekilden şekle sokması, kıyafetini bir anda umulmadık tarzda yenilemesi, dikkati çekti. Bir şalın hünerinin, sayın Emine Küçük’ün maharetli ellerinden, şekilden şekle girmesini, salon, bu arada öğrenmiş oldu.

Hanımlar şık ve zarifti. Nezih bir gece yaşandı. Her şeyden önce, bir büyük moral gecesiydi. Sık sık bu gibi etkinliklerin gösterilmesinin gerekliliğine işaret edildi o akşam.

Bir güzel moral gecesinde, gönüller hafifledi, öğrenciler böylelikle bir anda moralman bir adım önde olduğunu hissettiler. Zira her birinin gözleri ışıl ışıldı.

Orada kaldığımız bir hafta müddet içinde, Vali İsa Küçük’ün, her kesimi ayrı ayrı kucaklaması, konuları ile yakınen ilgilenmesi, halkın içinde bir arkadaş gibi dolaşması, herkesin hatırını içtenlikle sorması,

Dikkatimizi çekti. Bir de bunun üzerine edebiyat adamlılığını eklersek, manevi büyüklüğünün ve kaynağının nereye dayandığı da ortaya çıkar diyoruz.

Bu bakımdan Bartın’lıları bahtiyar olarak görüyoruz.

ALTTAKİ R E S İ M : Bartın Valisi İsa Küçük ve eşi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..