Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Bartın'daki "Yaşam Merkezi" Çekişmesinde, "Yorgan Gitti, Kavga Bitti"

Bartın'daki "Yaşam Merkezi" Çekişmesinde, "Yorgan Gitti, Kavga Bitti"
 

Bartın. Irmaklar kenti.


 

          Bartın’ın meşhur bir yalı merkezi var. Burası için çeşitli söylemlerle bin bir kılığa sokulurken, en sonunda olanlar oldu ve buraya bir yaşam merkezi kondurularak durum, bir kokteyl ile halka duyuruldu.

          GÖRKEMLİ BİR KOKTEYL:  Bartın Belediyesi tarafından Yalı’daki eski terminal alanında kentin tarihi Taşhan mimarisine uygun şekilde oluşturulan Yalı Yaşam Merkezi görkemli bir kokteyl ile tanıtıldı.

          Ha, aklımıza gelmişken söyleyelim. Davetlerde “Kokteyl” sözcüğü kullanılmıştı. Saat 11 de yani sabah sabah kokteyl olmaz diyenlere, biz diyoruz ki “buradan yakın” Bartın’da  sabah kahvaltının adı: “Kokteyl”. Nasıl olsa işin içinde içki yok. Sahi, bu tür girişimlerde neden kokteyl tabiri kullanılıyor? İşin içinde içki yok nasıl olsa. Şuna düpedüz  “Kahvaltı”  denilse ya. Di mi? Kim icat ettiyse bu lafı, bin yaşasın.

          2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Yalı Yaşam Merkezi tanıtım kokteylinde kent  eşrafının yanı sıra, bölgeden ve yurt genelinden iş adamları ile çeşitli şirketlerin temsilcileri, ticaret odaları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri, çok sayıda seçkin davetli ve vatandaşlar yer aldı.

         Davetlilere, 12 Kasım’da yapılacak İhale kapsamında, 20 dükkân, çok amaçlı salon, etkinlik alanı, düğün salonu ve müştemilatları ile satılacağını ifade ettiği Yalı Yaşam Merkezi ile ilgili genel ve teknik bilgiler verdi.

         BURASI BİR “CAZİBE MERKEZİ“  Başkan Cemal Akın, yaptığı veciz konuşmada, Yalı Bölgesini Yalı Sevgi Parkı, Spor Alanları, Taş Ev ve Yürüyüş Yolları projeleriyle kentin bir cazibe merkezi haline getirdiklerini belirterek bölgeyi, oluşturulan Yalı Yaşam Merkezi ile yapılması planlanan Belediye Camisi ve belediye garajının kalkmasıyla oluşturulacak yeni yaşam alanlarıyla büyük bir kompleks haline getireceklerini” söyledi.

         Akın açıklamasında “5 yıl önce bu bölge geçilmez bir haldeydi. Bayanlar gündüzleri geçemezken geceleri erkekler bile geçemezdi. Buralar atıl halde, hoş olmayan olayların yaşandığı bir yerlerdi. Burası ve hemen karşısındaki bölge kamyonların tır’ların, minibüslerin gelişi güzel durduğu beyhude halde korkulan bir bölgeydi” dedi.

          YILMAZ TUNÇ KARŞI ÇIKMIŞTI :Başkanın hassasiyetle üzerinde durduğu konu, zımnen de olsa, muarızlına bir cevap teşkil etti. Bilindiği gibi, Bartın AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, başkanı “Rant’çılıkla suçlamış. Koskoca arazi heder ediliyor” diye projeye karşı çıkmıştı. Böylelikle o günkü açılış merasiminde, halkın rağbetine bakarak diyebiliriz ki  "Yaşam Merkezi çekişmesinde yorgan gitti, kavga bitti"

          Ört ki, ölem '

          Başkan Akın ayrıca “Yalı Yaşam Merkezi’mizin bir kısmı belki satılacak bir kısmı da belediyemize kalacak. Burada, işyerleri olacak, bizimde yapacağımız sanatsal yerlerimiz olacak. Mescidimizin olduğu yeri sergi alanı olarak düşünüyoruz.” Dedi.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10624737_817787194929132_7681826998721382542_n.jpg?oh=e9393fde2219beac83882e0589b9c753&oe=551FC302&__gda__=1424269790_e99c9570c59605c30a234af1bda919f8

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..