Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Barzani ağzındaki baklaları çıkardı !

Barzani, ağzındaki baklayı çıkarttı: Suriye'de,Irak'takine benzer bir kürt özerk yönetimi kurulmalı ! Bize sığınanlara silahlı eğitim veriyoruz !

http://dunya.milliyet.com.tr/barzani-den-tarihi-itiraf-/dunya/dunyadetay/08.10.2012/1608476/default.htm

GURUR DUYANLARA DUYURULUR !

1991 Körfez Savaşı'ndan beri ( tabii tarihsel kökeni daha da eskilere dayanıyor aslında ) , ABD'nin küresel planları doğrultusunda ve hatta Türkiye'nin de desteği ile oluşturulan uçuştan arındırılmış bölge oluşturularak gelişme imkanı verilen Irak'taki Kürt grupların planlarının ne olduğu acaba tahmin edilememiş miydi?

Türkiye gibi güvenlik kaygıları doğrudan sınır ülkelerine bağlı olan ve böylesine hareketli, istikrarsız bir coğrafyada bulunan bir ülkenin vizyonunun daha geniş olması, ve kendi geleceği ile ilgili ( dönemin şartlarına göre güncellenebilecek ) dinamik bir dış politika vizyonu beklenirdi. Ama ne getirip ne götüreceği kestirilemeyen anlık tepkilerle , "çıkar yönetimi" yapılamayacağı bellidir.

Bölgedeki Kürtlerin iddia ettiği "kendi kendini yönetme" hakkının Türkmenlerin de hakkı olduğunu savunmalarında Türkmenlerin desteklenmesi önemlidir.

Bu arada Irak'ın Kuzeyindeki özerk yönetimin anayasasının giriş bölümünde, Kürtlerin bağımsız olma hakları, hiç bir zaman yürürlüğe girmeyen SEVR Antlaşması'nın 62-64. maddeleri ve Wilson'un " milletlerim kendi kendini yönetmesi " lkesine dayandırdığını hatırlatmak isterim.

* Bakınız Fikret Bila Sivil Darbe Girişimi ve Gizli Belgelerle 1 Mart Tezkeresi ANKARA'DA IRAK SAVAŞLARI, sayfa 259

 
Toplam blog
: 22
: 358
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

  >İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2000 Mezunu, >Beykent Ü..